2 1/2 bulguria tai kuskusia
5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia
1/2 kurkkua
5 dl hienonnettua sileälehtistä persiljaa
2 1/2 dl hienonnettua tuoretta minttua
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1. Laita bulgur kannelliseen kulhoon, kaada joukkoon kiehuva vesi ja öljy. Peitä kannella ja anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.

2. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi hyvin pieneksi. (Kuori ja) kuutioi myös kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna mielellään maustua ennen tarjoilua.

4 annosta
Valmistusaika 20 min
+ jäähtyminen, maustuminen
Maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 305 kcal
hiilihydraatteja 41 g
rasvaa 11 g
proteiinia 7
kuitua 5 g
suolaa 0,3 %