edullinen ruoka, ekologinen ruoka
Kuva Shutterstock

Halpa ruoka voi olla myös terveellistä ja herkullista. Näin säästät ruokamenoissa.

Suosi sesongin raaka-aineita

Juurekset, sipulit, kaalit, perunat ja sitrushedelmät tasapainottavat ruokalaskua.

Sipulikin voi olla jopa ruoan pääraaka-aine, esim. keittona tai piirakkana.

Talvikauden kaloja ovat made, hauki, kirjolohi, kuha, muikku ja silakka. Kokonainen kala tulee halvemmaksi kuin nahattomat, ruodottomat fileet.

Valmista kotiruokaa

Uunikala, koipireidet ja potkat kypsyvät itsekseen uunissa, padat ja keitot liedellä.

Fileiden ja paistien sijaan hauduta ruokaa edullisemmista ruhonosista, jotka useimmiten ovat myös maukkaampia. Sisäelinruoat ovat edullisia.

Uuniruoat, padat ja keitot kuuluvat talveen.

Sekoita maustamattomaan jogurttiin itse marjat ja muut lisäkkeet. Kokeile vaihteeksi piimää ja viiliä.Munaruoat ja puurot eivät maksa paljon.

Puuro on hyvää muulloinkin kuin aamiaisella. Muista uunipuurot.

Vältä hävikkiä

Jäähdytä ja pakasta ylijääneitä ruokia.

Tarkista, mitä pakastimestasi löytyy ja käytä pois äläkä vain säilytä.

Tarkista myös, mitä keittiön kaapeista löytyy ja mieti ruokia kaappien aarteista. Kierrätä jääkaapin sisältöä, ettei se ehdi vanheta.

Yritä mitoittaa hankinnat kulutuksen mukaan.