Kuvat
Shutterstock

Niinkin luonnollisesta asiasta kuin ikääntymisestä voi tulla mörkö makuuhuoneeseen, jos miehen erektion heikkenemisestä ei voida puhua.

Erektio on miehen yleisen terveyden mittari. Erektiohäiriö saattaakin olla ennakko-oire verisuonten toiminnan häiriöstä, joka voi hoitamattomana johtaa esimerkiksi sepelvaltimotautiin tai jopa sydäninfarktiin.

Erektiohäiriö johtuu harvoin testosteronin vähyydestä. Jos se osoittautuu häiriön syyksi, voidaan kokeilla testosteronikorvaushoitoa.

Myös tupakoinnin lopettaminen ja ylipainon laihduttaminen ja terveelliset elämäntavat lisäävät testosteronin tuotantoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erektiolääkkeitä, kuten Viagraa, pyritään käyttämään lyhytaikaisesti. Esimerkiksi uutta suhdetta aloittaessa lääke voi auttaa suurimman jännityksen yli, sillä se helpottaa erektion saamista ja ylläpitämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terve penis jäykistelee välillä itsekseen, ilman kiihottumista. Miesten olisi hyvä tietää, että erektion kovuuden vaihtelu seksin aikanakin on luonnollista. Jos tätä ei ymmärrä, kovuuden vaihtelu voi johtaa pelkoon erektion lopahtamisesta ja aiheuttaa erektiohäiriön.

Urologin mukaan suorituskeskeinen ajattelu vaivaa varsinkin miehiä. Heidän olisi hyvä avartaa mieltään, odotuksiaan ja käsityksiään seksuaalisesta mielihyvästä:

– Ilman erektiotakin voi olla kyvykäs ja hyvä seksissä monella tavoin, muistuttaa urologian ja andrologian erikoislääkäri Riitta Rönkä.

Tämä artikkeli on julkaistu Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla