Laulaja Olli Lindholm kärsii keikkamuusikoiden ammattitaudista, tinnituksesta. Korvien soiminen tekee nukahtamisen vaikeaksi. Avuksi Lindholm on löytänyt rentouttavan unimusiikin.

Varsinkin iltaisin, kun ympäristö hiljenee, laulaja Olli Lindholm kuulee korviensa soivan. Tinnitus on vaivannut häntä toistakymmentä vuotta. Kiusallinen vaiva on ja pysyy ja haittaa myös kuulemista. Sen kanssa on vain pitänyt oppia tulemaan toimeen.

Koska myös nukkuminen on muuttunut hankalaksi epäsäännöllisen keikkaelämän myötä, Olli on keksinyt keinoja helpottaa nukahtamista. Kun tinnitus ei hermostuta iltaisin, rauhoittuu paremmin unille. Joskus hän turvautuu rentoutusmusiikkiin myös yöllä herätessään kesken unien.

Lindholmin iltarutiineihin kuuluu istahtaa television ääreen, kunnes hän nostaa kuulokkeet korvilleen ja panee soimaan oman rentouttavan äänimaailmansa. Tuttu sama äänimaailma rauhoittaa ja häipyy hiljalleen lähes huomaamattomaksi. Samalla se kuitenkin peittää alleen korvien tinnituksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Parhaimmillaan äänet toimivat niin, että alkaa tuntua kuin ei olisi olemassakaan. Ne rauhoittavat mielen ja tuovat hyvän kevyen olon, sanoo Olli Lindholm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laulajalle mieluisin unimusiikki löytyy YouTubesta hakusanoilla YellowBrickCinema ja reiki healing music.

Molempien alta löytyy kymmenittäin rentouttavia ja tuntikausia jatkuvia äänimaailmoita: delta-aaltoja, musiikkia meditointiin, keskittymiseen, rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Lindholmin vakionukuttajiin kuuluvat erityisesti reiki-hoitomusiikin rain sounds -äänitteet.

- Jos haluan kuulla rauhoittavaa puhetta, käännän radiosta päälle Yle Puheen, sanoo Lindholm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla