Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulta poistettiin eturauhanen 2010. Sen jälkeen ei erektiota ole ollut. Voinko näin pitkän tauon jälkeen ottaa potenssilääkettä?

Erektiohäiriö on tavallinen ongelma eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen, sillä erektion kannalta tärkeät hermot kulkevat aivan eturauhasen vieressä.

Erektiohäiriön hoitoon on suun kautta otettavia lääkkeitä (fosfodiesteraasin estäjiä), jotka laajentavat verisuonia ja tehostavat veren virtausta siittimeen silloin, kun mies kiihottuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä vaikeampi erektiohäiriö on, sitä harvempi saa tableteista riittävän avun. Kaikkiaan kuitenkin yli puolet niistä, joiden erektiohäiriö johtuu eturauhasleikkauksesta, on tutkimuksissa hyötynyt lääkityksestä, joten pitkänkin tauon jälkeen lääkehoitoa kannattaa kokeilla, jollei siihen ole esteitä. Nämä lääkkeet eivät esimerkiksi sovi nitrovalmisteiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos erektiotabletit eivät auta, voidaan kokeilla pistoksena siittimen paisuvaiskudokseen tai virtsaputkeen annosteltavia lääkkeitä, jotka tehoavat useammille miehille. Joskus kysymykseen tulee myös penisproteesi. Hoidosta voi keskustella oman terveyskeskuslääkärin kanssa tai hakeutua urologin vastaanotolle.
 

Eeva Sofia Leinonen
sisätautien erikoislääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

ihmettelen

eturauhassyövän hoidossa. Sivuvaikutukset kuten erektiohäiriön hoidossa taasen kehitysmaa.

Olin 48v. Ikäinen mies kun minulta leikattiin sekä eturauhanen että kyky. Urologit lupailivat kilpaa että tulee kaikki kuntoon kun odotat. Kukaan ei sanonut että peniksen verenkiertoa on pakko itse hoitaa sen aikaa kun hermot paranevat. Tyhjiöpumppu tai pistoshoito tehokkaita hoitoja. Harmi vain että keksin netistä asian liian myöhään. Nyt enää osittain toimii.

Suomessa tuntuu olevan tyyli ainakin miesten syövässä että mies kuntoon ja pihalle. Kusi ongelmaa hoidetaan, mutta erektiohäiriö on täysin toisarvoista lääkäreille/hoitajille.

Sain masennuksen, no aika ilmeisesti sen takia kun ei ottanut eteen ja kävi aika pahasti miehuuden päälle. Yksityiseltä sai apua, ei kunnalliselta. Ei vaikka pyysin.

Se että tehdään kaikkia tutkimuksia ja vaahdotaan somessa ei riitä jos tilanne ei muutu miksikään. Aina jaksetaan puhua kuinka on tärkeää tukea ja hoitaa kokonaisvaltaisesti, mutta käytännössä mikään ei muutu.asennevammaiset lääkärit tekevät diagnoosin, lykkäävät reseptin ja ihmettelevät 3kk. Päästä että onpa kumma kun ei toimi. Hoitaja saattaa kysyä ja kun yrität kakoa naama punaisena että ei toimi, vaihtaa hän aihetta tai lykkää esitettä eteen.

Nyt toimii onneksi, mutta siitä en kyllä kiitä julkista terveydenhuoltoa lainkaan.
Vastaa

  • ylös 21
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla