Vastasyntyneestä pieni sänky tuntuu turvalliselta. Säätömahdollisuudet pidentävät sängyn käyttöikää.

Sängyn lisäksi kannattaa kannattaa valita patja huolellisesti. Hyvä patja on napakka, riittävän paksu ja hengittävä, sillä lapsi hikoilee paljon – jopa enemmän kuin aikuinen. Patja imee itseensä likaa ja kosteutta, joten se on turvallisinta hankkia uutena.

Varmista sopiva koko: jos patja on liian pieni, sängyn laitaan jäävä rako voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. Sijauspatja suojaa patjaa ja helpottaa petaamista. Vältä kosteussuojia, jotka eivät hengitä lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Childhomen rottinkikehto – kompakti kaunotar

Plussat ja miinukset:

+ Ilo silmälle.

+ Helppo myydä eteenpäin.

+ Patja kuuluu hintaan.

− Lyhytikäinen.

Mikä namu! Rottinkibuumille ei näy loppua, ja Childhomen kauniin pyöreälinjainen rottinkikehto on todellinen sisustajan unelma. Kovin pitkäikäinen hankinta se ei toki ole, vaan sopii vauvalle, joka ei vielä pyri pystyasentoon. Sänkyyn kuuluu patja, ja siihen on saatavana lisävarusteena valkoinen reunapehmuste ( 79 e). Hieman harmillista, että pehmuste peittää pinnat kauttaaltaan, jolloin ilmava ulkonäkö kärsii.

Hinta: 229 e

Mitat: 90 x 50 x 70 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu.

wauva.com

Carena Saltholmen – kehto ja sänky samassa

Plussat ja miinukset:

+ Korkeutta on helppo säätää.

+ Laita irrotettavissa vetoketjulla.

+ Hengittävä verkkokangas.

− Ei lisävarusteita.

Monissa kehdoissa ei ole säätömahdollisuuksia, mutta tätä ruotsalaismerkki Carenan mallia voi säätää peräti seitsemään korkeuteen. Se käy helposti sivupainikkeilla. Toisessa sivussa on vetoketjukiinnitys, jonka avaamalla laidan saa laskettua tarvittaessa alas. Malli muuntuu sängystä kehdoksi pyöräyttämällä jalkatukia. Malli sopii pienelle vauvalle, joka ei vielä pyri pystyyn. Patja sisältyy hintaan.

Hinta: 89,90 e

Mitat: 90 × 55 × 37 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu.

babyshop.com

Troll Lukas – sängystä sohvaksi

Plussat ja miinukset:

+ Massiivipuuta.

+ Hyvä hinta–laatu-suhde.

+ Turvallinen.

− Hieman tylsä muotoilu.

Massiivikoivusta ja MDF:stä valmistettu Troll Lukas -sänky on maalattu ympäristöystävällisillä ja myrkyttömillä maaleilla, ja myös liimat ovat myrkyttömiä. Pohja on säädettävissä kolmeen korkeuteen. Toisen laidan voi poistaa lapsen kasvaessa, jolloin sänkyä voi käyttää sohvana. Juoniorilaita (54 e) myydään erikseen. Saatavana samaan sarjaan kuuluva hoitopöytä, jota voi myöhemmin käyttää lipastona. Myös harmaa värivaihtoehto.

Hinta: 219 e

Mitat: 125,6 x 92,5 x 68,7 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu.

lastentarvike.fi

Aeromoov Pop-up – kevyt ja kätevä matkasänky

Plussat ja miinukset

+ Helppo koota.

+ Kantokahvallinen säilytyspussi.

+ Toimii myös leikkipaikkana.

− Matkasängyksi tyyris.

Uuden sukupolven Aeromoov-matkasänkyä kootessa ei tule hiki: peti aukeaa yhdellä kiepsautuksella. Sänkyä voi käyttää kesäisin tai lomamatkoilla myös ulkona ja vaikka uimarannalla, sillä sen alaosa on vesitiivis. Läpinäkyvien sivujen ansiosta malli toimii myös leikkikehänä. Patjassa tarrakiinnitys. Pohjan voi säätää kahteen tasoon. Sänky menee koottuna pieneen tilaan ja painaa hieman alle 5 kg. Laadukas patja tukee lapsen selkää. Lisävarusteina (alkaen 19 e) saatavana aurinkokatos, lakana, hyönteisverkko ja patjansuojus. Värivaihtoehtoina vaaleansininen, harmaa ja hiekka.

Hinta: 149,95 e (vaaleansininen erikoisväri 159,95 e)

Mitat: avattuna 130 x 92 x 63 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu.

aeromoov.com

Ora Moon – moderni klassikko

Plussat ja miinukset:

+ Suomalaista suunnittelua.

+ Maalattu ekologisilla maaleilla.

+ Runsaasti lisävarusteita.

− Ei värivaihtoehtoja.

Ora Moon -sänky on laadukkaasti viimeistelty, ja sen pehmeälinjainen muotoilu erottuu edukseen. Kaikki reunat on hiottu pyöreiksi, mikä lisää turvallisuutta. Sänky on valmistettu ekologisilla maaleilla maalatusta MDF:stä. Pohjan voi säätää kolmeen tasoon, ja taaperovaiheessa toisen laidan voi irrottaa. Samalla sängystä tulee lastenhuoneen sohva. Lisävarusteina (alkaen 49 e) saatavana turvalaita, vuodevaatelaatikko, hoitopöytä sekä sängyn päälle laskettava hoitotaso. Sänky on helppo koota. Saatavana myös isompi koko 70 x 140 cm.

Hinta: 289 e

Mitat: 60 x 120 cm

Ikäsuositus: 0–5 vuotta

ora.fi

Ikea Gonatt – jämäkkä perussänky

Plussat ja miinukset:

+ Mukana laatikosto.

+ Irrotettava laita.

+ Tukeva rakenne.

− Hieman työläs koottava.

Kätevät vetolaatikot antavat säväyksen Ikean Gonatt-sängyn ulkonäölle, ja ilahduttavaa kyllä, ne sisältyvät hintaan. Valkoisessa värivaihtoehdossa laatikoiden vetimet ovat värikkäät. Jämäkän mallin materiaalit ovat massiivipyökki ja puukuitulevy. Pohjan voi säätää kahdelle korkeudelle, ja toisen laidan saa irrotettua lapsen kasvaessa. Pohja on tukeva, ja rakenteen ansiosta ilma pääsee kiertämään hyvin, joten sängyssä on miellyttävä nukkua. Ei lisävarusteita.

Hinta: 199 e

Mitat: 123 x 103 x 66 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu. Painoraja 20 kg.

ikea.fi

Babybjörn Baby Cot – ilmava unipesä

Plussat ja miinukset:

+ Pehmeä ja hengittävä.

+ Turvallinen.

+ Helppo kasata.

− Hintava.

Älä anna kevyen ulkonäön hämätä: Babybjörn Baby Cot ei ole suinkaan kiikkerä vaan vankka. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen: patjan saa kiinnitettyä sängyn reunoihin, jotta lapsen pää ei kiilautuisi patjan ja reunan väliin. Pohjan voi säätää kahdelle tasolle. Verkkokankaan voi pestä 40 asteessa, ja se kuivuu sukkelasti. Sängyn pohja on MDF-levyä, jalat koivua ja runko terästä. Patja ja sijauspatja sisältyvät hintaan. Lisävarusteena saatavana muotoon ommeltu lakana (28,90 e).

Hinta: 390,90 e

Mitat: 57 x 110 x 77 cm

Ikäsuositus: 0–2 vuotta

babybjörn.eu

Susan-pinnasänkysetti – muuntuu juniorisängyksi

Plussat ja miinukset:

+ Pakettiin kuuluu patja ja tekstiilit.

+ Paljon kuosivaihtoehtoja.

+ Irrotettava laita.

− Vaatii alkuun tuuletuksen.

Näppärään Susan-sänkysettiin kuuluu patja, reunapehmuste ja vuodevaatteet, jotka voi valita useista kuoseista. MDF-levystä valmistetussa sängyssä on tukevat päädyt ja leveät pinnat. Pohja on säädettävissä kolmeen korkeuteen. Saatavana myös juniorilaita (19,90 e) ja aluslaatikko. Materiaalit, maalit ja lakat ovat lapsiturvallisia. Sängyt valmistetaan tilauksesta, ja ne ovat aina tuliteriä. Valmistaja suosittelee muutaman päivän tuuletusta, jotta tuoksu ja mahdollinen puupöly haihtuvat.

Hinta: 169 e (pelkkä sänky 119 e)

Mitat: 124 x 64 x 93 cm

Ikäsuositus: Ei ilmoitettu. Muuntuu juniorisängyksi.

vaunula.fi

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Teksti
Kuvat
Valmistajat