Viisi Toisenlaiset teiniäidit -sarjassa nähtyä äitiä palaa ruutuun kertomaan, miten heillä menee nyt. Yksi heistä on Henna, jolla on miehensä Remon kanssa Toots-poika. Kuva: <span class="photographer">Nelonen Media</span>
Viisi Toisenlaiset teiniäidit -sarjassa nähtyä äitiä palaa ruutuun kertomaan, miten heillä menee nyt. Yksi heistä on Henna, jolla on miehensä Remon kanssa Toots-poika. Kuva: Nelonen Media

Henna ja Remo haaveilevat kolmesta tai neljästä lapsesta ja toivovat, että lapsilla olisi pieni ikäero. 

Hennan, 18, pinna on katkeamassa. Hän on yrittänyt rauhoittaa nelikuista Toots-vauvaansa kantorepussa, mutta vauva vain jatkaa itkuaan. Henna nostaa Tootsin pois kantorepusta, ja reppu jää ikävästi roikkumaan Hennan vyötärölle. Toots itkee, eikä Henna saa kantorepun vyötärölukkoa tarpeeksi nopeasti auki.

Nyt riitti. Henna repäisee kantorepun voimalla irti ja paiskaa sen lattialle. Tuore äiti lähtee parvekkeelle tupakalle rauhoittamaan hermojaan, ja Tootsin isä Remo rauhoittaa sillä aikaa vauvan. 

Ennen Tootsin syntymää Henna pelkäsi, että hän saattaisi vahingoittaa vauvaa.

Tämä on toinen kerta, kun Henna on hermostunut oikein kunnolla Tootsin elämän aikana. Ennen Tootsin syntymää Henna pelkäsi, että hän saattaisi hermostuessaan vahingoittaa vauvaa. Pelko on osoittautunut kuitenkin turhaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– En ole kohdistanut aggressioitani Remoon enkä vauvaan. Lähden mielummin pois tilanteesta, Henna kertoo nyt. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hennan teinivuosiin kuului päihteitä ja masennusta. Tootsin synnyttyä pahimmat haasteet arjessa eivät ole kuitenkaan liittyneet hermostumiseen, vaan vaikeinta on ollut katkeruus Remoa kohtaan.

–  Olin aluksi todella kateellinen Remolle siitä, että hän sai jatkaa elämäänsä: käydä koulussa ja nähdä kavereitaan. 

Tootsin synnyttyä Henna tunsi itsensä yksinäiseksi myös parisuhteen ulkopuolella. Osaan vanhoista ystävistään hän katkaisi välit näiden alkoholi- ja huumeongelmien vuoksi, ja ne jotka jäivät, eivät tulleetkaan lupauksistaan huolimatta käymään.

Nyt tilanne on kuitenkin helpottanut, sillä Henna löysi itselleen äitiystävän Facebookin vauvaryhmän kautta. 

Hennaa ja Remoa ei haittaisi, jos uusi raskaus alkaisi pian.

Vaikka Toots on vasta alle puolivuotias, Hennan ja Remon ajatuksissa elää toive seuraavasta lapsesta. Raskaus saisi alkaa piankin.

– Remo haluaa neljä lasta, minä kolme. Toivomme, että ainakin kaksi ensimmäistä lasta olisivat pienellä ikäerolla, Henna kertoo. 

Tulevaisuudessa Henna haluaa opiskella sisustusalaa. Lisäksi pari haaveilee omistusasunnosta. Juuri nyt asiat ovat kuitenkin Hennan mukaan elämässä niin hyvin kuin vain voivat, ja päällimmäisenä Henna tuntee kiitollisuutta omasta arjestaan. 

– Kaikki on aika täydellistä juuri nyt. Olen kiitollinen, että minulla on elämässäni Remo ja Toots.

Toisenlaiset teiniäidit special Ruudussa to-ma, kooste Livillä tiistaisin klo 21. Nelonen Media ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla