Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Onko hormonalliseen akneen muita hoitokeinoja kuin e-pillerit? Kysyn tätä, koska minulla on aurallinen migreeni, minkä takia en voi käyttää estrogeenivalmisteita. Täytän 32 vuotta ja naamaan ilmestyy kuukausittain kipeitä finnejä, jotka nousevat syvältä ihosta ja paranevat hitaasti.

E-pillereita voidaan käyttää yhtenä lievän aknen hoitovaihtoehtona. Hormonaalisilla lääkkeillä on usein myös sivuvaikutuksia, kuten lisääntynyt  riski veritulppaan, painonnousuun ja migreeniin, joten tämän vuoksi hoito aloitetaan vasta perusteellisen harkinnan jälkeen.

Akneen hoitoon on myös muita hoitokeinoja, kuten reseptillä määrättävät muut suun kautta otettavat lääkkeet, erialaiset paikallishoitovalmisteet, lääketieteelliset kemialliset kuorinnat, valoimpulssi- ja LED-valohoidot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Akneihon hoidossa kannattaa muistaa myös säännöllinen ihon­puhdistus kosmetologilla ja ihotyypin mukaiset kosmetiikkatuotteet. Akne voi aktivoitua myös täyteläisestä meikki- tai aurinkosuojavoiteesta tai liiallisesta ihon kuorinnasta. Vaikean hormonaalisen aknen hoito on usein monivaiheinen ja siinä tarvitaan yleensä yhdistelmähoitoja, joten suosittelen vastaanottoajan varaamista ihotautilääkärille.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla