Kuva Shuttesrtock
Kuva Shuttesrtock

Pari vuotta sitten sisäreisiini ja nivusiini tuli ihottumaa, joka kutisi ja levisi. Sain vaivaan sienitulehduksiin tarkoitettua Pevisone-voidetta, jolla kutina loppui. Nyt kuitenkin reisien sisäpuolten iho on tummunut ja karhea alueelta, jolla ihottuma oli. Varsinkin uimahallissa asia haittaa kovasti. Onko olemassa mitään ainetta, jolla reisien ihon saisi takaisin normaalin väriseksi ja kaltaiseksi?

Pitkäkestoinen vaikea ihottuma voi jättää iholle pigmenttimuutoksia pitkäksikin aikaa ja kotikonstein niiden vaalentaminen ei yleensä onnistu. Koska kerrot, että iho on tämän lisäksi myös karhea ja pigmentoitunut, voi kysymyksessä olla edelleen diagnosoimaton ja hoitamaton ihosairaus tai muusta syystä johtuva pigmentoituminen. Myös jatkuva hankaus voi lisätä ihon tummumista.

Nivusten alueella voi sienitulehduksen lisäksi olla monia ihosairauksia, joista tavallisimmat ovat psoriaasi ja ihon bakteereihin liittyvä erythrasma. Suosittelen, että käyt tarkistamassa tilanteen ihotautil­ääkärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli kysymys on ainoastaan ihottuman jälkitilasta, voidaan ihon vaalentamiseen käyttää hellävaraista kemiallista kuorintaa ja valoimpulssihoitoa yhdistettynä A-vitamiinivoiteisiin.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla