Pikkulasten vanhempien kannattaa edelleen olla tarkkoja ikkunakaihdinten narujen kanssa. Yhdysvalloissa kaihdinten narut aiheuttavat kuristumisvammoja kahdelle lapselle joka päivä, tuore tutkimus osoittaa.
Pediatrics-lehdessä julkaistu selvitys perustuu vuosien 1990–2015 yhdysvaltalaistietoihin, ja niiden perusteella tuona ajanjaksona sairaaloihin tuotiin 19 000 lasta, jotka olivat saaneet kuristumisvammoja kaihdinten tai verhojen naruista. Keskimäärin yksi lapsi kuukaudessa myös menehtyi vammoihinsa. Tutkijoiden mukaan vaarallisia ovat esimerkiksi sälekaihdinten narulenkit, joihin lapsen on helppo pujottaa päänsä. Eniten vaaratilanteita tapahtuu 1–4-vuotiaille, vaikka yleensä vanhemmat ovat lähettyvillä, esimerkiksi toisessa huoneessa.Tutkijat toivovat, että heidän tuloksensa kannustaisivat pienten lasten vanhempia vaihtamaan kaihdinten ja verhojen narut turvallisempiin ja mielellään tekemään sen kaikissa huoneissa. Markkinoilla on myös monenlaisia lapsiturvallisia vaihtoehtoja.

Uutispalvelu Duodecim (Pediatrics 2017) http://pediatrics.aappublications.org/content/140/6?current-issue=y

(20171220) . Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla