Lääkärin ikä saattaa vaikuttaa siihen, miten todennäköisesti potilaat tekevät hänestä valituksia. Yhdysvaltalaistutkimuksen tulokset eivät tosin paljasta, mistä tämä johtuu. Tutkimuksessa tarkasteltiin 1 300 silmälääkärin saamia potilasvalituksia vuosilta 2002–2015.
Kun tutkijat jaottelivat lääkärit heidän ikänsä perusteella, valitusten havaittiin vähentyvän tasaisesti mitä vanhempi lääkäri oli. Eniten valituksia tehtiin 30–40-vuotiaista ja vähiten yli 70-vuotiaista. Tutkimus ei osoita, miksi nuoremmat lääkärit saavat enemmän valituksia, mutta mahdollisesti vähäisempi kokemus potilastyöstä voi selittää osan ilmiöstä. On myös mahdollista, että potilaat ovat herkempiä valittamaan nuoresta lääkäristä. Iäkkäät lääkärit ovat myös todennäköisemmin asemassa, jossa he voivat valita potilaansa ja siksi suoriutua paremmin.

Aiemmissa yhdysvaltalaistutkimuksissa myös hoitovirhesyytteiden on havaittu painottuvan lääkäriuran ensimmäisiin kymmeneen vuoteen. Tulokset julkaistiin JAMA Ophthalmology -lehdessä.Suomessa jopa puolet lääkäreistä jatkaa työskentelyä vielä eläkkeellä.Uutispalvelu Duodecim (JAMA Ophthalmology 2017;DOI:10.1001/jamaophthalmol.2017.5154)https://jamanetwork.com/journals/jamaophthalmology/fullarticle/2664085

(20171220) . Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla