Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio voi auttaa syövästä selvinneitä elämään pitempään, tuore tutkimus osoittaa. Tutkimus julkaistiin European Journal of Nutrition -lehdessä, ja siihen osallistui 6 400 syöpään sairastunutta ja 64 000 tervettä verrokkia. Ruokavalioita arvioitiin neljällä eri mittarilla ja potilaita seurattiin kymmenen vuotta.Kaikkein terveellisintä ruokavaliota noudattavien riski menehtyä kymmenen vuoden seurannan aikana oli 18–26 prosenttia pienempi kuin epäterveellisintä ruokavaliota noudattavien, tulokset osoittivat. Syöpään he menehtyivät 15–30 prosenttia epätodennäköisemmin.Myös muutokset ruokavaliossa seurannan aikana vaikuttivat riskeihin. Positiiviset muutokset pienensivät ja ruokavalion huonontuminen suurensi riskiä menehtyä seurannan aikana.

Terveellisenä pidettiin ruokavaliota, jossa oli esimerkiksi runsaasti kasviksia, hedelmiä, palkokasveja, täysjyvätuotteita ja kalaa ja vähänlaisesti suolaa ja kovia rasvoja. Uutispalvelu Duodecim(European Journal of Nutrition 2022;61:925–933)https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-021-02700-2

(000.000) 2022 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla