TV-toimittaja Laura Ruohola on itse itsensä kovin kriitikko. Silti hän ei nipota tai aseta itselleen turhia sääntöjä.

Lähes 20 vuotta televisiojuontotöitä ovat tehneet Laura Ruoholasta, 44, kaikille tutun. Puolet siitä ajasta hän oli Yleisradion urheilutoimittaja. Hän hyppäsi niihin saappaisiin viimeksi Sotšin talviolympialaisten ajaksi. Mutta millainen on hänen oma suhteensa urheiluun?

— Olen lapsesta saakka ollut hyvä pelaamaan pesäpalloa ja hiihtämään. Muuten suhtaudun urheiluun aika neutraalisti. Kahden ja kolmenkympin välillä en liikkunut juuri ollenkaan. Nyt ymmärtäisin tehdä toisin, Laura tunnustaa.

Julkisuuden henkilönä Lauran painokäyrä on joutunut yleiseen syyniin niin hyvässä kuin pahassa. Muiden kommentit eivät kuitenkaan ole muuttaneet Lauran suhtautumista mihinkään suuntaan. Hän on aina ollut äärimmäisen kriittinen itseään kohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

— TV-työssä hyvä meikkaus on ehdottoman tärkeää. Minulla on hyvä iho ja olen ollut sen puolesta helppo laitettava. Se, minkä kokoinen olen, on sitten oma asiani. Luurankolaihaa minusta ei tule koskaan, Laura kuittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutama vuosi sitten hän karisti 14 kiloa muuttamalla ruokavaliota ja rakastumalla vesijuoksuun.

— Painonpudotuksessa kaikki on kiinni siitä mitä syöt. Liikunta kulkee siinä ohella tukemassa ja hyvän mielen ja olon tuojana. Parhaimmillaan se on painonpudotuksen jälkeen saavutettujen tulosten ylläpitäjänä, Laura pohtii.

Kaikkein tärkein terveyttä edistävä asia on ulkoilu.
— Ihon, mielen ja kehon täytyy saada raitista ilmaa! Oli kesä tai talvi, vannon ulkoilun nimeen.

Toinen tärkeä terveellinen rutiini on veden juonti. Välillä Laura kiinnittää erityisesti huomiota siihen, ettei sammuta janoaan kahvilla, teellä tai mehulla, vaan juo vettä. Kun keho tottuu vedenjuontiin ja oppii kaipaamaan sitä, vesipullon ahkera täyttäminen on helpompi muistaa.

Laura nauraa ääneen, kun joku kertoi alkavansa jo alkuviikosta suunnitella viikonlopun ruokia. Se tuntui vieraalta. Hän ei laita ruokaa kotona kuin poikkeustapauksessa. Silloin hän saattaa tehdä spagettia ja jauhelihakastiketta tai työntää janssoninkiusauksen uuniin.

— Allekirjoitan silti täysin ”hyvä ruoka, parempi mieli” -kliseen. On ihanaa testata uusia ravintoloita ja syödä taitavan kokin tekemää herkullista ruokaa.

Laura syö päivittäin yhden lämpimän aterian: joko lounaan töissä tai illallisen jos päiväruokailu on jäänyt kevyeksi. Hän ei pyri noudattamaan mitään ruokavaliota, vahdi kasvisten määrää lautasella tai ole muutenkaan ehdottomasti minkään puolesta tai vastaan. Mutta leipää hän ei osta kotiin. Eikä Fazerin sinistä. Niitä hän ei voisi vastustaa.
 

Kokeile Laura Ruoholan tehokasta pallojumppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla