Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Kuva: Päivi Ristell

Teatterikapellimestari, säveltäjä Eeva Kontu, 39, pystyy ottamaan kymmenen minuutin päiväunet vaikka toimistolla työpöydän ääressä.

– Voin hyvin nukahtaa harjoitustauolla tyhjässä katsomossa pää polvissa. Pääasia, että saa tajun pois hetkeksi. Taito auttaa pitämään palikat käsissä, vaikka yöunet olisivat jääneet lyhyiksi, Eeva sanoo.

Lyhyitä yöunia kapellimestarilla riittänee jatkossakin, sillä häntä pitää kiireisenä Niin kuin taivaassa -musikaalin ensi-ilta Helsingin Kaupunginteatterissa elokuun lopussa sekä Kinky Boots -musikaalin ja Hamlet- rockmusikaalin uusintaensi-illat Tampereen Työväen Teatterissa syyskuussa.

Lisäksi hän säveltää uutta musikaalia Tampereen Työväen Teatteriin ja valmistelee musikaalituotantoja Helsingin, Turun ja Oulun kaupunginteattereihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotikaupungissaan Helsingissä Eeva kiitää paikasta toiseen sähköpotkulaudalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen koukussa lautailuun. Vasta äskettäin tajusin, että yhtä hyvin voisin polkea pyörällä ja hankkia vaikka sähköpyörän vauhdikkaampaan menoon.

"Paikoillaan en osaa olla"

Kunnostaan Eeva pitää huolta lenkkeilemällä ja jumppaamalla kotona.

– Juoksen, kun on aikaa. Ja juoksen niin hiljaa, että tauonkin jälkeen on helppo jatkaa. Myös kotona voi treenata. Olin 2019 Lontoossa opiskelemassa ja lanseerasin siellä itselleni aamujumpan: 10 punnerrusta, 20 kyykkyä ja 30 vatsa- tai selkäliikettä. Olen nyt ottanut tavan takaisin. Sarja vie vain pari minuuttia ja onnistuu siellä missä satun olemaan.

Paikoillaan hän ei osaa olla, eikä tahdokaan.

– Jos en soita mitään instrumenttia, olen lähes aina liikkeessä. Selkänikamieni välit ovat supertiukat ja lihakset jämähtävät, jos vain istun.

Lue lisää Eeva Konnun terveystunnuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 9/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla