Ismo Leikola, huumori

Vähän kielletty, epäkorrekti juttu vapauttaa kunnon naurut, sanoo stand up -koomikko Ismo Leikola. Mikä sinua naurattaa?

Koomikko Ismo Leikola, 37, on miettinyt, mistä nauru irtoaa.

–Eniten naurattaa, kun huumorissa on mukana jotain kiellettyä, vähän epäkorrektia, ja uusi oivallus. Joku on älynnyt yhdistää tutut asiat niin, että kuulijan aivoissa tapahtuu uudenlainen kytkös. Siinä pääsee jännän äärelle, sanoo Leikola.

Ikävä kokemus muuttuu kevyemmäksi

Huumoria kannattaa tehdä myös vakavista asioista, koska silloin kuulija saa miettiä ikäväksi kokemaansa asiaa uudesta vinkkelistä. Jopa traumaattinen voi kääntyä hauskaksi, ja se on terapeuttista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–Parasta palautetta olen saanut, kun masennuksesta kärsinyt on tullut stand up -keikan jälkeen kertomaan, että kylläpä nauratti. Nauruun repeävä saa olla ainakin parin sekunnin ajan onnellinen. Murheet eivät paina, vaikka muuten olisi kuinka murehtijatyyppiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikola kannustaa huumorin äärelle, sillä ilon pärskäytys vapauttaa kaikista huolista ja päästää minilomalle.

–Väitän, että nauraessa on enemmän irti itsestään kuin normilomalla, jolloin voi miettiä murheitaan, vaikka lekottelisi uima-altaalla.

Anna tilaa Ohukaiselle ja Paksukaiselle

Leikola on tehnyt stand up –komiikkaa ammatikseen vuodesta 2003. Kaksi vuotta sitten hän voitti arvostetun amerikkalaisen komediaklubin Laugh Factoryn “Funniest Person in the World” -kilpailun.

Koomikko sanoo, että työn vaatima huumorin analysointi on vähentänyt hänen kykyään nauraa. Silti hän saattaa röhöttää yksinkertaiselle, klassiselle tilannekomiikalle. Ohukainen ja Paksukainenkin maistuvat.

–Kerran kokeilin naurujoogaa, joka alkoi tyhjännauramisella, mutta ihmeesti sekin vetäisi mukaansa, kertoo Leikola.

Lue lisää huumorin olemuksesta: Hyvä terveys 14/2016

Sisältö jatkuu mainoksen alla