Laura Malmivaara taistelee pimeyttä vastaan myönteisyydellä. Myös itsensä ryhdikäs kantaminen auttaa jaksamaan.


Näyttelijä ja valokuvaaja Laura Malmivaara, 44, kärsii kaamoksesta mutta ei yritä kompensoida pimeyttä vitamiineilla tai kirkasvalolla. 

– Pimeys on olosuhde, jota ei voi muuttaa. Se pitää vain kestää. Suomalaisten suurin koetinkivi taitaakin olla vireystilan säilyttäminen tämän kaamoksen läpi, Malmivaara miettii.

Toisaalta hän pitää yön pimeyttä inspiroivana, jolloin kuulee paremmin omat ajatuksensa ja voi uppoutua keskustelemaan syvällisiä puolison kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen aina ollut kova puhumaan miesteni kanssa. En halua jättää mitään asioita käsittelemättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pimeydestä selviää myönteisellä asenteella. Myös terveellinen ruoka ja säännöllinen liikunta auttavat jaksamaan. Itsensä ryhdikkäästi kantaminen vaikuttaa suoraan mieleen: saa jaksamaan paremmin ja kestämään stressiä.

– Ihminen on kokonaisuus. Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi joko tukevat tai nakertavat toisiaan. Terveellinen ruoka ja liikunta auttavat pitämään mielen virkeänä, ja toisaalta mielen ongelmat voivat sairastuttaa myös fyysisesti.

Epäitsekkyys tuo tasapainoisuutta

Mieleen vaikuttaa myös näyttelijän työssä tarvittava itseluottamus. Jos omaan kehoon tai mieleen tulee epämukava olo, se näkyy myös työnteossa.

– Asiat saavat oikeat mittasuhteet, kun ajattelen enemmän muita kuin itseäni. Viikon kuntosalikerrat eivät kerro koko totuutta siitä, kuinka voin. Tärkeintä on, että itse kehtaan ja voin olla pystypäin ihmisten kanssa.

Reilu vuosi sitten Malmivaara alkoi treenata kehon omaan painoon perustuvaa fustra-treeniä personal trainerin kanssa. Siinä liikkeet tehdään sitkeästi ja ajatuksella. Samalla hän oppi tuntemaan oman kehonsa paremmin.

– Oli käänteentekevää ymmärtää lapatuen ja liikkuvuuden merkitys. Selkäkivut hellittivät, ja usein oireileva olkapääkin kuntoutui. Ennen olin tehnyt kuntosalilla ihan liian epämääräisesti kaikkea. Nyt voin paremmin.

 

Katso myös video, jossa Laura Malmivaara paljastaa ärsyttävimmän tapansa.

 

Laura on oppinut jälleen nauttimaan elämästä. Mikä siihen auttoi eniten? Lue koko juttu: Hyvä terveys 1/2018! Lehden tilaajana voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla