”En varmaan koskaan tule nukkumaan niin hyvin kuin ennen lapsia. Esikoinen nukkui pienenä huonosti, ja samalla menetin oman hyvän nukkumiskykyni”, Matleena sanoo.
”En varmaan koskaan tule nukkumaan niin hyvin kuin ennen lapsia. Esikoinen nukkui pienenä huonosti, ja samalla menetin oman hyvän nukkumiskykyni”, Matleena sanoo.

Näyttelijä Matleena Kuusniemi on hyväksynyt roolinsa tarkkailijana. Rakas joogaharrastus opettaa tunteiden hallintaa ja rohkeutta tehdä mahdottomiltakin tuntuvia asioita.

Matleena Kuusniemi, 44, on aina halunnut kuulua johonkin – siinä onnistumatta. Vuodet ovat opettaneet hyväksymään, että oma rooli on olla vähän ulkopuolinen. Vakituista työpaikkaa hän ei voisi kuvitellakaan.

– En kestä määrittelyä, ja työpaikoilla kaikilla on omat paikat, asemat ja hierarkia. Riittää, että koen sitä produktioluontoisesti ja pääsen sitten vapaasti.

Vapauden lisäksi Kuusniemi pyrkii rentouteen, vaikka se on välillä vaikeaa. Rento ihminen on hänen mielestään kaunis – ja myös pääsee vähemmällä stressaamisella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Elämä olisi helpompaa, jos osaisin ottaa vastoinkäymiset sopivalla rentoudella. Mutta kun avaimet unohtuvat, maitolasi kaatuu lapselta tai joku on piirtänyt kuulakärkikynällä sohvanpäälliseen, rentous on vaikeaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reissuun joogagurujen kanssa

Kuusniemi on joogannut jo 15 vuotta. Astanga on suosikki, mutta monet muutkin joogan muodot on tullut kokeiltua, kuten kundaliini ja hotjooga.

– Aluksi joogasin liian rankasti. Sitten ymmärsin, että astangajoogan saman ohjelman toistamisen ajatus on tehdä se kehoa kuunnellen ja lempeästi.

Alun perin Kuusniemi haki joogasta notkeutta ja liikkuvuutta keholle. Niistä on apua näyttelijän työssä, kun on taivuttava erilaisiksi hahmoiksi ja monenlaisiin tunteisiin.

Nyt jooga on myös terapiaa, joka opettaa tunteiden käsittelyä ja niiden hallintaa. Astangajoogassa täytyy voittaa omia pelkoja ja päästä yli ajatuksesta, ettei pysty johonkin. Onnistuminen antaa uskallusta kokeilla uusia asioita rohkeasti muussakin elämässä.

– Haaveilen siitä, että kun kukaan ei enää halua minua töihin, voisin keskittyä joogaan. Kiertäisin mestareiden perässä maailmalla ja pyörisin joogapiireissä.

Lue lisää Matleenan hyvän olon oivalluksista numerosta Hyvä terveys 14/17. Tilaajana voit lukea lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla