Mikko Kuustonen hyvä olo isyys treeni
Kuva Jan Lönnberg

Mikko Kuustonen, 56, uskoo, että on onnistunut kertomaan tyttärilleen, kuinka rakastaa heitä. Uusi rooli isoisänä sen sijaan tekee ennen kaikkea hiljaiseksi.

Muusikko Mikko Kuustosesta, 56, tuntuu, että isoisäksi tuleminen on niin arvokas asia, että uuden roolin äärellä on paras olla ennen muuta kiitollinen. 

– Kun tyttäreni Iina ja Minka syntyivät, olin vähän päälle kaksikymppinen ja totaalinen kakara. Syyskuussa tulin isoisäksi, kun Iina sai lapsen. Tämän uudenlaisen tontin äärellä mieli on ainoastaan hiljainen ja kiitollinen, sanoo Kuustonen.

Kuustonen hämmästeli äskettäin ystävänsä Jenni Pääskysaaren kanssa tuoretta tutkimusta, jossa paljastui, että suomalaiset isät juttelevat tyttäriensä kanssa lähinnä suorituksista, kuten koulumenestyksestä ja urheilusaavutuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kirjoitimme Jennin kanssa kirjaa Isän tyttö, tytön isä ja jouduimme toteamaan, että joku tässä tyttöjen ja isien välisessä kommunikoinnissa peilaa jämähtäneitä malleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuustonen toivoo, että olisi onnistunut tekemään kahdelle tyttärelleen aina selväksi, että rakastaa heitä.

– Tiedän sanoneeni sen heille usein. Olen myös antanut heille tilaa lyödä päätä seinään. Siinä rinnalla olen yrittänyt viestittää, että uskon heihin joka tapauksessa.

– Kun tyttäret olivat teinejä, taannuin itsekin teiniksi, mikä oli omaa heikkouttani.

Nykyisin Kuustonen on tyttäriensä kanssa tekemisissä lähes päivittäin. On mukava ratkoa yhdessä arkisia käytännön asioita.

Lue lisää Mikon Hyvän olon oivalluksista uudesta miesekstrastamme: Hyvä terveys 13 / 2016

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla