Onnellisen parisuhteen salaisuus
Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Hyvä parisuhde ei ole ongelmaton, mutta ongelmat korjataan. Pitkän ja onnellisen suhteen onnistumisen salaisuus on riitelyn taidoissa.

Pitkän ja vireän parisuhteen salaisuus ei ole riidattomuus vaan ratkaisuja etsivä suhtautuminen vastoinkäymisiin. Psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula ovat tutustuneet pitkiin ja onnellisiin parisuhteisiin uudessa kirjassaan Happy end.

Hankalien aikojen ABC

1 Hyväksy hankaluudet osaksi parisuhdetta.

Luja suhde kestää katsoa silmästä silmään vastoinkäymisiä. Kun uskaltaa myöntää hankaluudet, mahdollisuus muutoksille on auki.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 Uskalla riidellä, mutta rajansa kaikella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ravintorikas riitely ei syö suhdetta. Se voi jopa ruokkia sitä. Rajansa kuitenkin kaikella; nöyryyttäminen, alistaminen, ylimielisyys, mitätöinti ja väkivalta eivät ole sallittuja.

3 Kierrokset alas ennen selvittelyä.

Hyvät riitelijät osaavat ottaa tuumaustaukoja eivätkä odota nopeaa ratkaisua hetkessä missä hyvänsä. Ensin on rauhoitettava tilanne ja vasta sitten on rakentavan selvittelyn aika.

4 Tiiminä tiukoissa paikoissa.

Viisas pari ei riidan äärellä huuda toisen vioista, vaan kysyy, mitä meille tapahtui ja kuinka tilanteen voisi yhdessä korjata. Hyvän tiimin osapuolet seisovat rinnakkain samaan suuntaan katsoen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla