Uusi tutkimus todistaa, että kumppaniksi kannattaa valita se, joka miellyttää silmää.

Etsitkö uutta ihmissuhdetta ja mietit, millainen toisen tulisi olla? Jos, niin nyt jos koska ulkokuoreen katsominen kannattaa. Fyysinen puoleensavetävyys kertoo näet paljon siitä, minkälainen kumppaniehdokas olisi puolisona. Se ohjaa myös parinvalintaamme vahvasti.

Evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantalan tuoreesta väitöstutkimuksesta selviää, että puoleensavetävyydellä on vankka biologinen pohja. Jos ihminen on viehättävän näköinen, se vihjaa, että hän on myös geneettisesti laadukas pariutumiskumppani.

Rantala selvitti, että miesten immuunijärjestelmä oli sitä tehokkaampi, mitä vetovoimaisemmat kasvot tällä oli. Myös vartalon puoleensavetävyys oli yhteydessä puolustusjärjestelmän tehoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Havaitsin, että naiset arvioivat komeimmiksi miehet, joilla oli voimakkain immuunivaste. Heillä oli myös korkein testosteroni- ja alhaisin stressihormonitaso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naisten kasvonpiirteiden puoleensavetävyyden ja immuunijärjestelmän tehokkuuden välillä ei ollut samanlaista yhteyttä. Sen sijaan miehet näyttivät suosivan naisia, joilla on alhainen stressihormonitaso. Korkean stressihormonitason tiedetään heikentävän naisen hedelmällisyyttä.

– Näyttäisi siltä, että miehet ovat sopeutuneet suosimaan sellaisia naisten kasvonpiirteitä, jotka kuvastavat hedelmällisyyttä mutta eivät hyvää immuniteettikykyä, Rantala summaa.

Myös kehon rasvaprosentilla oli merkitystä. Sekä alhainen että korkea rasvaprosentti heikensivät puoleensavetävyyttä miesten silmissä. Tämä selittynee sillä, että jo aiemmin on tutkittu sekä liian alhaisen että liian suuren rasvaprosentin heikentävän naisen hedelmällisyyttä.

 Lue lisää
Rakkaus - oma valinta vai evoluution päätös?
Näin rakkaus kestää 8 vinkkiä kokeiltavaksi

Pikemminkin pitäisi sanoa, että ulkonäkö estää ihmistä valitsemasta sitä kumppania, joka on pitemmän päälle paras. Emme elä enää kivikaudella, jolloin flunssa tappoi ja lapsista suurin osa ei elänyt aikuisiksi. Sen sijaan kun menemme naimisiin, valmistaudumme elämään kumppanin kanssa kymmeniä vuosia (kivikaudella keskimääräinen elinikä oli 30 v. paikkeilla).

  • ylös 33
  • alas 27

Minulle oli tärkeämpää persoonallisuus vaikka luulin itse ensin että ulkonäkö. En ole joutunut katumaan, suosittelen katsomaan luonteeseen ja persoonallisuuteen jos haluaa löytää sopivan kumppanin.

  • ylös 32
  • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla