
Helposti muunneltava jälkiruoka maistuu yhtä ihanalta kuin näyttää.
NELJÄLLE
Yksi annos 95 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
6 dl marjoja ja hedelmäpaloja (vadelmia, persikkaa, kiiviä ja omenaa)
1 kypsä avokado
2 rkl limen tai sitruunan mehua
½ dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
KORISTELUUN
3 rkl maidotonta tummaa suklaata (70 %) muruina
1. Soseuta kypsä avokado ja sitruksen mehu tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon joukkoon vaahdotettu kaurakerma.
2. Jaa marjat ja hedelmäpalat annoslaseihin ja lusikoi päälle avokadovaahto.
VINKKI
• Tätä jälkiruokaa voi muunnella loputtomiin vaihtelemalla hedelmiä ja marjoja.
• Sitruunan tai limen mehu estää avokadon hedelmälihan tummumisen.
• Raa’at avokadot voi kypsyttää huoneenlämmössä muutamassa päivässä muovipussin sisällä.
OIVALLUS
• Avokadossa on mahtava määrä proteiinia, kuitua, magnesiumia, foonihappoa ja K-vitamiinia. Se sisältää myös runsaasti pehmeää rasvaa, joten sen energiapitoisuuskin on suuri 220 kcal/100 g.