Kurpitsa-porkkanakakku kätkeytyy sitruunaisen rahkapilven alle.

16 PALAA

 Yksi annos 175 kcal

 

300 g kesä- tai talvikurpitsaa kuorittuna
200 g raastettua porkkanaa
4 kananmunaa
1 dl fariini- tai muscovadosokeria
1 ¼ dl pullomargariinia
2 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl raastettua sitruunankuorta

 KUORRUTUS

1 prk (200 g) sitruunarahkaa (7 %)

 

1. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Poista kuori ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan veden kanssa ja anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella. Kuori ja raasta porkkanat.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini, porkkanaraaste ja kurpitsasose.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää ne muiden aineiden joukkoon.

4. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakkku on kypsä. Kakku saa olla aavistuksen kostea.

5. Levitä sitruunarahka jäähtyneen kakun pinnalle.

 VINKKI

  • · Kesäkurpitsan voi kuorineen raastaa taikinaan porkkanan lailla ilman kypsytystä, jolloin kakun rakenteesta tulee hieman karkeampi.
  • · Voit maustaa rahkan itse sekoittamalla siihen 1 rkl tomusokeria, yhden sitruunan mehun sekä sen ohuelti leikattua kuorta.

 

OIVALLUS

  • · Kurpitsoissa on muun muassa A-, E- ja C-vitamiinia sekä kaliumia. Talvikurpitsan siemenetkin ovat hyvin ravintorikkaita. Niitä voi paahtaa uunissa ja tarjoilla sellaisenaan.