Kuukautisia edeltävät PMS-oireet talttuvat liikunnalla. Kannattaa siis lähteä lenkille vaikka kuinka kiukuttaisi.

Liikunnan vaikutusta monia naisia vaivaaviin, kuukautisia edeltäviin PMS-oireisiin on tutkittu melko vähän, mutta vähät tutkimukset puhuvat sen puolesta, että sitä kannattaa kokeilla.

PMS:n oireet, mielialan rajut vaihtelut, aggressiivisuus, ja alhainen ärsytyskynnys, kertovat siitä, että keskushermosto on yliaktiivisessa tilassa. Koska liikunta tasoittaa mielialaa, se lieventää PMS:n oireita.

Suuressa kyselytutkimuksessa naisten yleisin itselääkintämuoto PMS:n oireisiin oli nimenomaan liikunta. Monet kertovat, että ilman aktiivista liikuntaa oireet kasvoivat sietämättömiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiukkupiikki alas

Liikunnalla voi olla myös täsmällisempiä vaikutuksia kuin pelkkä mieli-alan tasoittaminen. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että PMS-potilaiden etuaivokuoren tryptofaanitasot laskivat tavallista nopeammin. Liikunta auttaa tähän suoraan lisäämällä tryptofaanin määrää aivoissa. Tryptofaani muuttuu aivoissa serotoniiniksi, joka hillitsee kiukkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erään teorian mukaan PMS voisi olla seuraus aivojen ”jarrun”, eli GABA:n toiminnan häiriöistä. Liikunta auttaisi tähän lisäämällä GABA:n määrää aivoissa.

Lue lisää naisen hormoneista.

Liikunta on mielen lääke

  1. lievittää PMS-oireita, masennusta, stressiä, ahdistusta ja paniikkihäiriötä
  2. parantaa unen laatua
  3. edistää oppimista ja muistamista

minulla on rajut pms oireet väsyttää ja sittenkin kun kuukautiset alkaa vain väsyttää nukkuisin vain.olen huomannut apua iltakävelyistä ja käytän silloin tällöin magnesiumia se antaa rentouttavaa oloa.mutta kyllä tämä kuukautisaikakin on niin uuvuttava olen sängyn pohjalla vain.mutta miksi taistella luontoa vastaan ottaa rauhassa levon kannalta ja antaa kuukautisten tulla jos esim.alkaa väsyksissä siivoamaan kuten nyt tein menin yliväsyksiin ja sain migreenin mikä pahensi oloani.miesystävästä ei ole apua kuin on omissa menoissaan olisi mukavaa kun kulta olisi helpottamassa oloa vieressä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla