Roolileikki ei olekaan pelkkää rymistelyä varten, Meidän Perheen tuottaja huomasi koululaisensa kanssa.

Minusta tuntuu välillä, että olen Aku Ankka ja pikkuveli on Hannu Hanhi, 9-vuotiaamme analysoi.

– Entä olenko minä sitten Roope-setä, kun minulla on niin paljon rahaa, mutta en anna sinulle yhtään? puolisoni tiedusteli esikoiseltaan.

Esikoinen hyväksyi ehdotuksen iloisesti. Itse sain kuulla olevani Mummo Ankka, koska viihdyn niin hyvin mökillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Välillä minusta tuntuu, etten osaa keskustella lasteni kanssa tarpeeksi syvällisesti. Että yritykseni saada lapset puhumaan tunteistaan jäävät puolitiehen, vaikka pidän itseäni lempeänä ja ymmärtäväisenä äitinä. Lapseni Ankkalinna-pohdinnat herättivät minut kuitenkin tajuamaan, että siinähän hän nyt puhuu tunteistaan fiktiivisten hahmojen kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tajusin, että siinä lapseni nyt puhuu tunteistaan fiktiivisten hahmojen kautta.

Kun hän vertasi itseään huono-onniseen Akuun ja veljeään epäreilun onnekkaaseen ja ”aika ärsyttävään” Hannuun, hoksasin, että hän tarvitsisi kaiken kannustamisenkin keskellä vielä lisää onnistumisen kokemuksia ja aikuisia alleviivaamaan niitä: Huomaatko, miten hyvin tämä homma sujui? Kylläpä hoidit tuonkin jutun nopeasti. Lähetä hienosta piirroksestasi kuva isovanhemmille. Ehkä silloin hänen ei tarvitsisi väheksyä niin paljon pikkuveljensä saavutuksia.

Mietimme yhdessä, miten hieno tyyppi Aku lopulta on.

Mietimme yhdessä, miten hieno tyyppi Aku kuitenkin lopulta on. Kaikesta koheltamisesta huolimatta hän jaksaa aina yrittää uusia juttuja. Ei ihme, jos hän on välillä vähän äksy: muut eivät ole hänelle tarpeeksi kilttejä.

Jatkossa haluan höristää korviani, kun lapsi sovittaa ylleen uusia rooleja. Ehkä hän ei ole Batman, koska pitää itseään voittamattomana supersankarina, vaan koska on tänäänkin kohdannut Batmanin tavoin kovia vastuksia. Istutaanko sohvalle juttelemaan niistä?

Kirjoitus on marraskuun Meidän Perheen pääkirjoitus.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla