Veikeät kuosit ja kierrätysmateriaalit  hurmaavat tämän talven uutuushaalareissa.

Näin luet haalarin merkintöjä:

Hengittävyyslukema kertoo, kuinka nopeasti hiki läpäisee kankaan (per neliömetri vuorokauden aikana). Mitä suurempi lukema, sitä hengittävämpi haalari. 8 000 g/m²/24t on erittäin hengittävä, 4000–5000 g/m²/24t hyvin tai kohtuullisesti hengittävä. Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden. Esimerkiksi 3 000 mm suojaa satunnaisilta sadekuuroilta, 5 000 mm on täysin vedenpitävä sateessa ja 10 000 mm kestää lätäköissä istumistakin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mini Rodini Kebnekaise Penguin – kierrätettyä luksusta

Plussat ja miinukset:

+ Vanu ja vuori valmistettu kierrätysmateriaalista.

+ Huolellinen muotoilu ja viimeistely.

− Hintava.

Mini Rodini Kebnekaise Penguin -haalarilla on GRS-sertifikaatti, eli sen valmistamiseen on käytetty kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja vaatteita, käytettyjä vesipulloja ja hylättyjä kalaverkkoja. Kangas on vedenpitävää ja erittäin hengittävää (8000 g/m²/24 t). Takamuksessa on lämmin fleecevuori, mutta vartalo-osa, hihat ja lahkeensuut on vuorattu polyesterisatiinilla. Vetoketjun päällä on tuulilista, ja saumat on teipattu. Lahkeet on muotoiltu niin, että haalari päällä on helppo liikkua. Vyötäröä voi säätää, ja lahkeensuissa on irrotettavat silikonilenksut ja lumilukot. Myös mustana ja camokuosilla.

Hinta: 199 e

Koot: 80–122 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

minirodini.com

Name It Mini Snowsuit 10 – kestävä ja kaunis

Plussat ja miinukset

+ Pitkä vetoketju helpottaa pukemista.

+ Erikoisvahvistettu haarasauma.

+ Lahkeissa silikonilenkit.

− Melko vähän heijastimia.

Linjakkaassa Name It Snowsuit 10 -haalarissa on kauttaaltaan teipatut saumat. Haalari pitää hyvin vettä ja tuulta, ja se on valmistettu hengittävästä materiaalista (4000 g/m²/24 t). Haarojen sauma on vahvistettu, jotta se kestäisi vauhdikastakin menoa ja pyllähdyksiä. Vartalo-osassa pehmeä fleecevuori ja takamuksessa ylimääräinen lämpöeriste. Pitkä vetoketju helpottaa pukemista. Irrotettava huppu, jossa irrotettava turkisreuna. Saatavana myös tummansinisenä.

Hinta: 89,99 e

Koot: 80–110 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

nameit.com

Molo Fox Camo – erottuva kuosi

Plussat ja miinukset

+ Veikeät kuosivaihtoehdot.

+ Edessä kaksi vetoketjua.

− Leikkaus on kapeahko kookkaalle lapselle.

Molo Fox Camo -haalari suojaa tehokkaasti tuulelta ja kosteudelta mutta hengittää silti erinomaisesti (8000 g/m²/24 t). Selässä ja takamuksessa on lämmin fleecevuori, muualla vuori on liukasta nailonia. Saumat on teipattu kauttaaltaan. Kapea heijastinnauha myötäilee nätisti saumoja. Tuplavetoketjun alla on reilu tuulelta suojaava lista. Irrotettavassa, fleecellä vuoratussa hupussa on irrotettava turkisreunus. Silikoniset, vaihdettavat jalkalenkit. Saatavana myös hevos-, pingviini ja avaruuskuosi.

Hinta: 179,95 e

Koot: 71–98 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

molo.com

Polarn O. Pyret talvihaalari – tyylikäs yksivärinen

Plussat ja miinukset

+ Kokoja myös pienemmille.

+ Vuori kierrätettyä polyesteriä.

+ Vetoketjussa kaksi tuulisuojaa.

− Vyötäröllä ei kiristysmahdollisuutta.

Piolar O. Pyretin halari on lämpimästi topattu ja saumat kauttaaltaan teipattu. Takapuolessa on lämmikkeenä fleeceä, jota löytyy myös kauluksesta ja hihansuiden sisäpuolelta. Materiaali on hengittävää (5000 g/m²/24 t). Vyötärö sekä hihan- ja lahkeensuut ovat joustavat, ja muotoillut hihat ja lahkeet helpottavat liikkumista. Lahkeensuissa on vaihdettava kuminauhalenkit. Säädettävässä, irrotettavassa hupussa on irrotettava tekoturkiskoriste. Ei muita värivaihtoehtoja.

Hinta: 129 e

Mitat: 74–92 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

polarnopyret.fi

Travalle REMU Loistehaalari – kulutusta kestävä klassikko

Plussat ja miinukset:

+ Hyvä hankauksenkesto.

+ Paljon heijastimia.

+ Ei kulutukselle arkoja lahkeen sisäsaumoja.

− Teipatut saumat vain housuosassa.

Trendit tulevat ja menevät, mutta Travalle Remu Loistehaalarin suosio kestää. Haalari on valmistettu Virossa, mutta iso osa materiaaleista on kotimaisia. Valmistajan mukaan haalari hengittää, mutta lukemaa ei ole ilmoitettu. Vyötärön sisäpuolella on joustava säätönyöri. Hupun, kauluksen ja hihansuiden sisäpuoli on fleeceä, muuten vuori on liukaspintaista polyesteriä. Lahkeensuiden kuminauhat ovat säädettävät ja vaihdettavat. Irrotettava huppu. Saatavana myös pinkkinä, tummansinisenä ja mustana.

Hinta: 99,50 e

Mitat: 92–134 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

travalle.fi

Reima Kipinä – pakkanen saa paukkua

Plussat ja miinukset:

+ Paljon säätömahdollisuuksia.

+ Alaosa kestävää kangasta.

+ Lämmin mutta hengittävä.

− Kuoseissa ei lämpimiä värejä.

Reima Kipinä on lämmin, erittäin hengittävä (8000 g/m²/24 t) ja vedenpitävä haalari. Vuori on pehmeää polyesteriä, ja yläosa joustaa, joten haalari on mukava päällä. Alaosa kestää kovaakin kulutusta muttei kuitenkaan ole tönkkö. Vyötäröä ja lahkeensuita voi säätää, ja lahkeensuissa on irrotettavat, silikoniset jalkalenkit. Haalarissa on useita heijastimia, kaksi vetoketjutaskua ja irrotettava huppu, jossa irrotettava turkisreunus. Kauttaaltaan teipatut saumat. Saatavana myös sinisellä ja harmaalla kuosilla.

Hinta: 159,95 e

Koot: 92–140 cm

Vedenpitävyys: yli 12 000 mm

reima.com

Newbien talvihaalari – hyvä perushaalari

Plussat ja miinukset:

+ Vahvikkeet polvissa ja takamuksessa.

+ Mukana varakuminauhat lahkeisiin.

+ Valmistettu kierrätetystä polyamidista.

− Lämmittävää ja pehmeää fleeceä niukalti.

Newbien haalari on kauden uutuus, vaikka siinä onkin KappAhlin Kaxs Proxtec -haalarista tuttuja ominaisuuksia. Haalarin saumat ovat kauttaaltaan teipatut, ja vetoketjun suojana on kaksinkertainen tuulilista. Materiaali hengittää, mutta lukemaa ei ole ilmoitettu. Joustavaa vyötäröä voi säätää haalarin sisäpuolelta. Lumilukot sekä lahkeissa että hihansuissa, tarroilla säädettävät hihat. Lahkeissa erikoisvahvistetut kuminauhat. Irrotettava huppu. Myös vihreä värivaihtoehto.

Hinta: 89,99 e

Koot: 80–128 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

kappahl.com

Jonathan toppahaalari – edullinen vaihtoehto

Plussat ja miinukset:

+ Kotimaista suunnittelua.

+ Kekseliäs, heijastava printti.

+ Hyvä hinta-laatusuhde.

− Vain musta värivaihtoehto.

Heijastava printti on mainio keksintö pohjolan pimeyteen. Haalarissa on hintaan nähden hyvä vedenkestävyys, ja se on valmistettu hengittävästä materiaalista (5000 g/m²/24 t). Saumat ovat kauttaaltaan teipatut. Pitkä vetoketju helpottaa pukemista, ja sen päällä on viimalta ja kosteudelta suojaava tuulilista. Hihansuita voi säätää, ja lahkeensuissa on säädettävät ja irrotettavat kumilenksut. Edessä vetoketjutasku. Vuori on satiinia, mutta hihansuissa ja kauluksen sisäpuolella on pehmeää kangasta.

Hinta: 64,95 e

Koot: 80–104 cm

Vedenpitävyys: yli 10 000 mm

jesperjunior.fi

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Teksti
Kuvat
Valmistajat