Uuniohrapuuro on yksi mun suosikkipuuroista, tosin sitä tulee harvemmin tehtyä.

En kyllä tiedä miksi, sillä uuniohris on mitä helpointa tehtävää! Sen kun vai lyö ainekset vuokaan ja laittaa puuron muhimaan pariksi tunniksi uuniin. :) Joskus olen laittanut puuron uuniin, käynyt välissä lenkillä ja sitten kun olen tullut kotiin, minua on odottanut valmis herkkupuuro! Puuro siis sopii niin pieneksi ruuaksi kuin aamupalaksikin.

Uuniohrapuuro (3-4 annosta)

2 dl ohrasuurimoita

1,5l punaista maitoa (kevytmaitokin käy)

1 tl suolaa

2 rkl voita

Mittaa suurimot voideltuun, vähintään 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan. Lisää suola ja maito ja sekoita. Lisää pari voinokaretta pinnalle. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 2 tuntia. Sekoita puuroa pari kertaa kypsennyksen alkuvaiheessa. Jos pinta näyttää tummuvan lopussa, peitä se halutessasi. Anna puuron vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.

Kommentit (8)

Anonymous
9/8 | 

Oon katellu Areenasta Kandeja ja alkoi kiinnostaa, että ketkä niistä on/oli sun kurssikavereita? :)

mmarjj
11/8 | 

Uuniohrapuuro on munkin lemppari! En tosin tee sitä ikinä itse vaan nautin aina vanhempien luona vieraillessa. Porukoilta löytyy ajastettava uuni, joten puuron voi laittaa jo illalla uuniin ja herätä aamulla valmiin aamupalan tuoksuun:)

JenniKaroliina
12/8 | 

Tää on myös mun lemppari! Teen riisi- ja ohrapuuron aina uunissa, koska se on niin helppoa. Tietysti tulee vähän erilainen maku kuin kattilassa keitettäessä, mutta on joka tapauksessa tosi hyvää :)

sansu
15/8 | 

Ajastettava uuni olisi kyllä luksusta :)

sansu
16/8 | 

Mä tykkään uunipuuron mausta melkein enemmän kuin keitetyn puuron mausta :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla