Stressinhallintaan kehitetyt verkkoterapiat ovat tuoreen tutkimuksen mukaan tehokkaita vähentämään esimiesasemassa olevien stressiä. Stressin lisäksi vähentyvät myös masennusoireet ja uniongelmat, tulokset osoittavat.

Tulokset perustuvat tutkimukseen, jossa 120 esimiesasemassa olevaa ja itsensä stressaantuneeksi kokevaa satunnaistettiin kognitiivis-behavioraaliseen stressinhallintaohjelmaan tai verrokkiryhmään. Kahdeksanviikkoinen stressinhallintaohjelma koostui verkkopohjaisista harjoitteista, joiden suorittaminen vei noin 2–3 tuntia viikossa.Tutkimusjakson päätyttyä stressinhallintaohjelmaan osallistuneilla oli selvästi vähemmän stressioireita ja työuupumusta (burnout) kuin verrokkiryhmäläisillä. Myös masennusoireet ja uniongelmat vähenivät ja työtyytyväisyys lisääntyi, tulokset osoittivat. Jotain näyttöä saatiin myös pitkäaikaisemmista, yli puoli vuotta kestäneistä vaikutuksista, mutta yhteydet eivät olleet kovin vahvoja.Internetpohjaisia hoitomuotoja on onnistuneesti käytetty stressinhallinnassa tätä ennenkin ja havainnot vahvistavat näyttöä entisestään. Verkkopohjaisia terapioita käytetään myös masennuksen, ahdistuneisuushäiriön ja uniongelmien hoidossa.Tulokset julkaistiin Occupational and Environmental Medicine -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim (Occupational and Environmental Medicine 2018;75:105–113)https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104458

(2018117) . Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla