Kiropraktinen selkärangan manipulaatiohoito voi auttaa monia alaselkäkivuista kärsiviä, tuore tutkimus vahvistaa. Hoidosta oli selvää apua potilaille, jotka saivat lisäksi tavanomaista hoitoa selkäkipuihinsa.Tulosten perusteella kuuden viikon kiropraktinen hoito yhdistettynä tavanomaiseen hoitoon tuotti paremman kivun lievityksen sekä lisäsi potilaiden toimintakykyä ja tyytyväisyyttä enemmän kuin pelkkä tavanomainen hoito. Potilaat pystyivät myös vähentämään kipulääkkeiden käyttöä.

Erilaiset selkärangan manipulaatiohoidot on aiemminkin osoitettu sopiviksi ainakin osalle alaselkäpotilaista. Nyt julkaistut havainnot vahvistavat ja laajentavat tätä käsitystä. Osana kiropraktista hoitoa potilaat saivat tosin selkärangan manipulaation lisäksi kylmä- ja lämpöhoitoa ja muita käsittelyjä, joten tuloksista on vaikea sanoa, miltä osin vaikutukset johtuivat selkärangan manipulaatiohoidosta.

Tutkimukseen osallistui 750 keskimäärin 31-vuotiasta alaselkäkivuista kärsivää yhdysvaltalaissotilasta. Osana tutkimusta heistä puolet sai tavanomaista hoitoa ja puolet lisäksi kiropraktikon hoitoa. Tavanomainen hoito tarkoitti kipuklinikkakäyntejä, fysioterapiaa ja kipulääkkeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alaselkäkivut ovat erittäin yleisiä. Melkein kaikki kärsivät niistä elämänsä aikana, mutta yhdellä kymmenestä kivut kroonistuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uutispalvelu Duodecim(JAMA Network Open 2018;1:e180105)https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2680417

(2018530) 2018 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla