Runsaasti ranskalaisia ja muita paistettuja perunoita sisältävä ruokavalio voi tuoreen tutkimuksen mukaan ennakoida lyhempää elinikää. Muilla tavoin kypsennetty peruna ei vaikuttanut kuolleisuuteen, tutkijat kirjoittavat.
Tulosten perusteella ranskalaisia ja muita paistettuja perunoita vähintään kahdesti viikossa syövät menehtyivät 20 - 25 prosenttia todennäköisemmin kahdeksanvuotisen seurannan aikana. Vertailukohtana olivat osallistujat, jotka eivät syöneet perunaa juuri lainkaan.
Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja siihen osallistui 4 400 yhdysvaltalaista 45 - 79-vuotiasta. Kahdeksanvuotisen seurannan aikana 240 osallistujaa kuoli.
Hiljattain perunasta julkaistiin myös ruotsalaistutkimus, jossa perunan terveysvaikutukset todettiin neutraaleiksi. Nyt julkaistut tulokset laajentavat näkemystä, ja viittaavat perunan valmistustavalla olevan todennäköisesti suurempi vaikutus terveyteen kuin itse perunalla. Ranskalaiset perunat sisältävät mm. paljon haitallisia transrasvoja ja suolaa.
Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2017;DOI10.3945/ajcn.117.154872)http://ajcn.nutrition.org/content/early/2017/06/07/ajcn.117.154872.abstract

(201775) . Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla