Valkosipulilla saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan olla lieviä tulehdusta hillitseviä vaikutuksia. Tämä havaitaan kokeissa, joissa mitataan verestä tulehdusmerkkiaineita.
Journal of Nutrition -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat kuudentoista satunnaistetun ja lumekontrolloidun tutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin.Analyysin perusteella valkosipulin päivittäinen käyttö pienensi tulehdustiloista kertovan CRP-proteiinin, interleukiini 6:n ja tuumorinekroositekijän (TNF) pitoisuuksia. Tämä havaittiin 12–3 600 mg päiväannoksilla 2–52 viikon seurannassa.

Tulokset viittaavat valkosipulilla olevan lieviä tulehdusta vähentäviä vaikutuksia, mutta tutkimustietoa on edelleen vähänlaisesti. Tuloksista on esimerkiksi vaikea päätellä vaikuttavatko havaitut muutokset myös käytännössä koehenkilöiden terveyteen ja sairauksien kehittymiseen. Tämän vuoksi valkosipulin terveysvaikutuksia olisi hyvä tutkia enemmän. Uutispalvelu Duodecim(Journal of Nutrition 2019;149:605–618)https://doi.org/10.1093/jn/nxy310

(2019521) 2019 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla