Vesi on tarpeen ihmisen terveydelle, mutta tietyn rajan jälkeen sen saannin lisäämisestä ei tule enää terveyshyötyjä. Sellaisia ei ainakaan näy, kun mittarina käytetään kuolleisuutta, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja siinä vedenjuonnin vaikutuksia kuolleisuuteen selvitettiin 13 000 naisen ja 12 000 miehen yksitoistavuotisella seurantatutkimuksella. Osallistujat arvioivat vedenjuontiaan tutkimuksen aikana.

Seurannan päättyessä tutkijat eivät löytäneet viitteitä siitä, että paljon vettä juovien kuolleisuus olisi ollut vähäisempää kuin muiden. Vaikutusta ei ollut myöskään sillä saiko vetensä tavallisesta juomavedestä, muista juomista vai ruokien mukana. Eniten vettä juovien naisten kuolleisuus saattoi jopa olla hieman suurempaa kuin muiden, mutta tämä saattoi johtua myös sattumasta, tutkijat kirjoittavat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aikuinen ihminen saa noin puolet tarvitsemastaan vedestä ruoasta ja loput juomista. Päivittäin suositellaan juomaan noin 1 - 2 litraa vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2016;doi:10.3945/ ajcn.116.143826)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2016/11/30/ajcn.116.143826.abstract

Sisältö jatkuu mainoksen alla