Loraus hyvää perusvoidetta, hieman tuorekelmua, ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Saat kesänkestävät jalat.

 

Jalkojen kotihoidon ykköstuote on keskirasvainen perusvoide. Se ei saa olla juokseva ”lotion”, jossa on vettä, sillä iholta haihtuva vesi voi entisestään kuivattaa jalkoja. Rasvaus tekee ihosta pehmeämmän ja joustavamman, jolloin iho ei nirhaannu tai halkeile niin herkästi.

Jalkakylpy rentouttaa, mutta pitkä liottaminen ei ole hyväksi

Vesi kuivattaa ihoa, siksi kylpy ei saisi kestää viittä minuuttia pidempään. Käytä viileää vettä ja kylpy- tai ihoöljyä. Jos ongelmana ovat kovasti hikoilevat jalat, lisää veteen öljyn sijasta pari ruokalusikallista tavallista suolaa.

Raivokas jalkojen raspaaminen on julistettu pannaan.

Se vain herättää ihon puolustusmekanismit ja iho paksunee entisestään. Kovettuman pintaa voi käsitellä viilalla tai hohkakivellä, minkä jälkeen kovettumalle levitetään jalkarasvaa. Satunnainen hoitaminen ei tuo tulosta, eli avainsana on säännöllisyys.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Apteekista tehoaineita kovettumiin.

Apteekeissa ja jalkahoitoloissa on tarjolla kovettumarasvoja ja -laastareita, joiden tehoaineet, kuten karbamidi, sulattavat kovettumaa tehokkaasti. Kun kovettuma alkaa pehmetä ja kuoriutua, sitä ei missään tapauksessa saa repiä kynsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile kelmukonstia kotona.

Itsepintaisten päkiä- tai kantapääkovettumien ja kuivuuksien kotihoitona voi kokeilla kelmua: Levitä kuivan kohdan tai kovettumaan päälle hyvä kerros rasvaista voidetta ja peitä se tuorekelmulla. Vedä jalkaan vielä sukka ja pidä haudetta vaikka iltauutisten ajan.

Öljyllä kovat kynnet pehmeämmiksi.

Jos varpaankynnet murtuvat herkästi, kun niitä lyhentää saksilla tai leikkureilla, kynnet ovat todennäköisesti liian kuivat. Kuivat kynnet imevät nopeasti kynsiöljyn, jota jalkaterapeutti laittaa kynsiin hoidon loppupuolella. Kotioloissa varpaidenkynsiä ja kynsinauhoja voi hoitaa oliiviöljyllä.

Käy jalkahoitajalla välillä.

 Jos jaloissa ja varpaissa on kovin hankalia kovettumia, kannattaa käydä jalkojenhoitajalla poistattamassa niitä. Sen jälkeen kotihoitokin onnistuu paremmin.

Jalat kannattaa hoitaa kuntoon paitsi ulkonäön takia myös siksi, että halkeamat, haavat ja rakot ovat avoimia infektioportteja, joiden kautta elimistöön voi päästä mitä tahansa bakteereita.

 

 

Katse kenkiin

  • Känsiä ja kovettumia tulee paikkoihin, joihin kohdistuu kovin paine. Korkokenkien käyttäjä saa niitä herkästi päkiän alle. Varpaiden päälle känsiä kasvaa, jos varpaiden päällys hankaa kengän ”kattoon”.
  • Kovettumien hoito on turhaa, jos kengissä ei tapahdu parannusta. Jalkaterän iho kun tulkitsee kenkien hinkkauksen samoin kuin raspaamisen ja paksuntaa nahkaa suojautuakseen ärsytykseltä.
  • Jos kenkä tuntuu jo kaupassa ahtaalta, se ei muutu sopivaksi, vaikka aina sanotaan, että kenkä venyy käytössä.
  • Arkikenkien pitäisi olla armollista mallia. Mutta kun tilanne ja mieliala niin vaativat, korkokengät jalkaan vaan – mutta ei koko päiväksi.
  • Miesten helmasyntinä tahtoo olla samojen kenkien liikakäyttö. Ellei kenkä saa välillä kuivua, tuulettua ja vetäytyä takaisin muotoonsa, se alkaa haista ja hajota ennen aikojaan.

Asiantuntija jalkaterapeutti Teija Kinnunen

 

"Loraus hyvää perusvoidetta, hieman tuorekelmua, ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Saat kesänkestävät jalat."

Tuosta saa käsityksen, että noita kaikkia aineita käytettäisiin samaan aikaan. Itse tekstissä ei kerrota asiasta ollenkaan.

  • ylös 106
  • alas 119
#mummo#maallasyntynytjakasvanut

Niin, selkeästi mielestäni tekstissä kerrottiin, että suola tulee jalkakylpyveteen siihen haaleassa vedessä jalkojen kylvettämiseen noin viiden minuutin ajaksi. Sitten kuivattujen jalkojen varpaankynnet ja kynsinauhat voi voidella oliiviöljyllä. Sitten perusrasvaa paksulti jalkaterän ja -pohjan kuiviin ja kovettuma kohtiin ja tuorekelmua päälle. Sitten ihanat puuvilla sukat jalkaan, löhöasento ja suosikkisarja pyörimään. Näin minä tekstin ymmärsin. :) Kiitos kivasta ohjeesta sen kirjoittajalle.

  • ylös 18
  • alas 47
Sisältö jatkuu mainoksen alla