Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulta on parin kuukauden ajan lähtenyt hiuksia päivittäin aika reilusti, ja kasvojen pesun yhteydessä myös ripsiä ja kulmakarvojakin lähtee muutamia. Kannattaako käydä lääkärissä?

Kuvaamasi oireet - nopeasti alkanut hiustenlähtö, johon liittyy ripsien, kulmakarvojen ja mahdollisesti myös muiden ihokarvojen lähtemistä, sopii parhaiten pälvikaljuun (alopecia areata universalis).

Pälvikalju on autoimmuunisairaus, jonka taustalla voi olla kilpirauhasen toimintahäiriöt tai muita autoimmuunisairauksia, joten sinun kannattaa varata aika yleislääkärille jatkoselvittelyjä varten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taudinkulku on arvaamaton. Pitkään kestäneen ja laaja-alaisen pälvikaljun korjautumisen ennuste ei ole kovin hyvä. Oireet voivat kuitenkin korjautua itsestään 1-3 vuodessa.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Kulmaton

Veljeni 14v kulmakarvat lähtivät kokonaan noin vuodessa. Hiukset, ripset ja muu karvoitus ihan kunnossa. Kävivät lääkärissä ja kaikkea mahdollista kyseltiin ja koetta otettiin. Konsultoi ihotauti, ja lastenlääkäreitä. Kaikki olivat kunnossa. Ei löydy syytä. Odotellaan vaan jo toista vuotta. Murrosikäiselle henkisesti stressaavaa joka ei takuulla auta asiaa.

  • ylös 16
  • alas 21
Vierailija

Kirjoitan jospa satut lukemaan tai joku muu. Kannattaisi laittaa hydrokortisonia 2x pvä ja glyseriiniä sisältävää käsihuuhdetta 1xpvä. Tappaa näkymättömiä pöpöjä. Muut aineet haihtuu nopeasti, glyseriini jää pehmentämään ihoa. Varottava silmiä..

  • ylös 14
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla