Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulta on parin kuukauden ajan lähtenyt hiuksia päivittäin aika reilusti, ja kasvojen pesun yhteydessä myös ripsiä ja kulmakarvojakin lähtee muutamia. Kannattaako käydä lääkärissä?

Kuvaamasi oireet - nopeasti alkanut hiustenlähtö, johon liittyy ripsien, kulmakarvojen ja mahdollisesti myös muiden ihokarvojen lähtemistä, sopii parhaiten pälvikaljuun (alopecia areata universalis).

Pälvikalju on autoimmuunisairaus, jonka taustalla voi olla kilpirauhasen toimintahäiriöt tai muita autoimmuunisairauksia, joten sinun kannattaa varata aika yleislääkärille jatkoselvittelyjä varten.

Taudinkulku on arvaamaton. Pitkään kestäneen ja laaja-alaisen pälvikaljun korjautumisen ennuste ei ole kovin hyvä. Oireet voivat kuitenkin korjautua itsestään 1-3 vuodessa.
 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Kulmaton

Apua, hiukset ja ripset lähtevät

Veljeni 14v kulmakarvat lähtivät kokonaan noin vuodessa. Hiukset, ripset ja muu karvoitus ihan kunnossa. Kävivät lääkärissä ja kaikkea mahdollista kyseltiin ja koetta otettiin. Konsultoi ihotauti, ja lastenlääkäreitä. Kaikki olivat kunnossa. Ei löydy syytä. Odotellaan vaan jo toista vuotta. Murrosikäiselle henkisesti stressaavaa joka ei takuulla auta asiaa.
Lue kommentti