Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulla on kesästä asti ollut bikinialueella karvatupentulehdus. Olen käynyt lääkärillä jo kahdesti vaivan takia, sillä se kutisee ja tietysti näyttää inhottavalta. Ensin sain Fucidin-voidetta, jota olenkin käyttänyt jo kaksi kertaa, mutta tilanne ei ole rauhoittunut. Käydessäni toisen kerran lääkärillä, hän sanoi, että tarvitsee vain olla ajelematta karvoja, niin vaiva lähtee itsestään. Eikö tilanteelle voi tehdä mitään?

BIKINIALUEEN karvatupentulehdus voi olla varsin hankala. Tulehtumiseen vaikuttavat yleinen terveydentila, mm. ylipaino ja sokeritasapaino, mutta myös urheilu, hikoilu ja hankaava tai tiukka vaatetus.

Kaikkia lääkärin määräämiä hoitoja voi kokeilla, mutta niiden on oltava soveltuvia myös toistuvaan käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli tilanne ei pysy hallinnassa, on yhtenä mahdollisuutena pysyväisluonteinen karvanpoisto laserilla. Laserkarvanpoisto vaatii useamman hoitokerran, sillä se vaikuttaa vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän jälkeen karvoja ei tarvitse enää säännöllisesti sheivata eikä karvatupentulehdusta enää samalla tavalla kehity. Laserkarvanpoistoa tehdään yksityisillä lääkäriasemilla.

 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla