Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulla on aika paljon rasvaluomia kehossani. Erityisen häiritseviä ne ovat kaulalla. Missä ja miten niitä voisi poistattaa nopeasti, monta kerrallaan ja kohtuullisin kustannuksin? Terveyskeskuksessa sain poistatettua pari luomea pahoista hankauskohdista, mutta siellä tuli selväksi, että luomia ei poisteta kauneusperustein.

Rasvaluomet ovat hyvänlaatuisia ihomuutoksia, mutta saattavat välillä ärtyä ja tulehtua. Lisäksi aika monet kokevat niistä kosmeettista haittaa. Helpointa rasvaluomet on poistaa voidepuudutuksessa rengasveitsellä tai pienellä kauhalla.

Niitä voi poistaa myös laserilla, mutta laajojen alueiden käsittelyssä tämä tulee kalliiksi eikä siksi ole tarkoituksenmukaista. Toisaalta mekaanisen poiston jälki on vähintäänkin yhtä hyvä tai jopa parempi kuin laserin. Isompia rasvaluomia voi myös jäädyttää nestetypellä. Rasvaluomia ei poisteta ompeleita tarvitsevalla leikkauksella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnat vaihtelevat tekijä- ja lääkäriasemakohtaisesti. Toimenpiteestä kannattaa aina kysyä etukäteen hinta-arvio ja millä menetelmällä toimenpide tehdään. Omalla vastaanotollani rasvaluomien poisto tunnin toimenpiteenä, jolloin poistetaan luomet noin kahden kämmenen kokoiselta alueelta maksaa 372 euroa. Toimenpiteen jälkeen iho paranee noin parin viikon sisällä eikä iholle yleensä jää näkyviä arpia.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Mummo 56

Halvin konsti on omenaviini etikka. Sivelee kolmesti päivässä niin kauan että häipyy 3-4 viikloa.

  • ylös 187
  • alas 165
Laikukas

Mistä rasvaluomet kehittyvät, voiko niitä ehkäistä? Itselläni on tullut iän myötä lisää, kaulalle, selkään. Kuorinta ei auta, eikä juuri öljyäminen.

  • ylös 150
  • alas 185
Sisältö jatkuu mainoksen alla