Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Liikuntatutkija Marjo Rinne sanoo, että lihasharjoittelun tulokset huomaa välittömästi.

”ILMAN VOIMAILUA lihasmassa vartalossa vähenee 45–55-vuotiailla naisilla prosentin vuodessa. Säännöllisellä lihaskuntoharjoittelulla lihaskatoa voi hidastaa huomattavasti.

Lihasharjoittelua aloitteleva huomaa tulokset välittömästi. Jalka nousee kevyemmin rappusissa ja nojatuolin siirtäminen ei vedä käsiä makaroniksi. Kassit jaksaa kantaa ja lapsen nostaa syliin.

Lihakset kuluttavat energiaa, rasva ei. Mitä enemmän lihasten lepotilaa rikotaan, sitä paremmin ne vahvistuvat ja syövät rasvalta elintilaa. Lihasten käyttö aktivoi myös insuliinin eritystä, mikä säätelee energia-aineenvaihduntaa eli elimistössä veren sokeripitoisuutta ja rasvan käyttöä ja varastoitumista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lihakset toimivat tahdonalaisesti. Harjoittelu opettaa käskyttämään lihaksia . Kun osaa antaa lihaksille tarkkaa hermostollista käskytystä on helppo kehittää voimaa. Tiukka ajatus: ”Jaksan vielä kaksi kyykkyä” todella toimii, sillä viesti menee hermostoon ja reidet tottelevat käskytystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloittelevan lihastreenaajan on turha pelätä housunpunttien kiristymistä. Arkivoiman lisääntymisen tuntee nopeasti, mutta näkyvissä lihaskudoksen muutoksissa kestää säännöllisellä nousujohteisella lihasharjoittelulla 3–4 kuukautta.

Aktiivisesti harjoitettujen lihasten koko ei ehkä kasva, mutta muoto muuttuu. On kiva katsoa peilistä kiinteämpää ja ryhdikkäämpää vartaloa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla