Heikki Salosta on mukavaa, kun pitkässä liitossa riittää puolison kanssa puhuttavaa. Innostavia aiheita voi myös suorastaan järjestää. Uusimpiin oman liiton juttuihin kuuluu yllätys, yllätys ooppera! 

 

Lauluntekijä Heikki Salo, 60, mietti jokunen vuosi sitten, kun nuorinkin perheen lapsista aikuistui kovaa vauhtia, kuinka perhe-elämää tästä eteenpäin elettäisiin. Mitä molempia innostavaa vaimon kanssa voisi vaikka harrastaa - ruoan laiton ja kasvimaan hoidon lisäksi? 

Salo on naimisissa teatteriohjaaja-näytelmäkirjailija Sirkku Peltolan kanssa. He alkoivat seurustella Tampereella opiskeluaikoina 1980-luvulla.

–Tuntui, että television katselu ei riitä, ei tosiaan. Niinpä hakeuduimme seuraamaan Netflixin sarjoja, joista olimme saaneet ystäviltä vinkkejä. Hyvin käsikirjoitettuja sarjoja kuten Better Call Saul, Breaking Bad ja Mindhunter.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–Ne tekevät hyvää parisuhteellemme. Olemme molemmat kirjoittajia, ja on hauska analysoida draaman käänteitä ja vivahteita. Siitä syntyy kivaa yhteistä juttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusin kirjallista pariskuntaa yhdistävä harrastus on ooppera. Salo ja Peltola ovat ottaneet tavaksi hankkia liput Helsingin esityksiin, joihin lähdetään Tampereelta pitkän kaavan kautta. 

–Ensin käymme syömässä Helsingissä jossakin bongaamassamme uudessa, hyvässä ruokapaikassa. Sieltä sitten oopperaan ja vielä samana iltana junalla takaisin kotiin Pispalaan, kertoo Salo.

–Yllätyin itsekin, kuinka oopperan dramatiikka innostaa ja panee ajattelemaan tarinan rakentamista uudesta vinkkelistä.

Kotona tämän talven yhteisprojekteihin on kuulunut ranskalaisohjaaja Luc Bessonin elokuvien katselu. Pariskunta on kolunnut läpi ohjaajan tähänastisen tuotannon ja odottaa Bessonin uusinta, Annaa.

Lue lisää Heikki Salon elämän oivalluksista: Hyvä terveys 1/2018

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla