Ari Huusela, 58, harjoitteli rentoutusmenetelmiä ennen maailmanympäripurjehdustaan, sillä yksin merellä pysähtymättä on selvittävä ilman kunnon yöunia pitkään. Lue Arin parhaat rentoutusvinkit!

Ensimmäisenä suomalaisena Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailuun osallistunut Ari Huusela sai nukkua merellä usein vain vartin kerrallaan, joten lyhyistä unista oli saatava kaikki irti, jotta toimintakyky säilyi. Huusela tuli maaliin 116 päivän purjehduksen jälkeen viime maaliskuussa.

Itsesuggestion, rentoutusmenetelmien ja hypnoosin avulla on mahdollista saavuttaa lepotila nopeasti.

Unen saamisen harjoittelusta oli Ari Huuselalle hyötyä veneessä, mutta taidoista on iloa myös hänen työssään liikennelentäjänä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän on saanut apua nukkumiseen ja lepoon unitutkija Markku Partiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Mielikuvissani olen Norjan vuonoilla"

Huusela on käyttänyt nukahtamisen apuna etenkin hengitys- ja mielikuvaharjoituksia. Syvään hengityksessä uloshengitys on kaksi kertaa pidempi kuin sisäänhengitys.

– Samalla suljen silmäni ja teen mielikuvaharjoituksen. Se ja syvään hengittäminen rauhoitttavat hermostoa ja ajatusten sinkoilua. Usein olen ajatuksissani Norjan vuonomaisemissa, kristallinkirkkaan veden ja valkohuippuisten vuorten hohteessa. Siellä voin päästää irti ja rentoutua, nauttia hyvästä olosta.

Huusela on harjoitellut myös tietoisen läsnäolon taitoa.

– Sitä oikeasti voi oppia, kun harjoittelee tarpeeksi usein. Suihkussa keskityn saippuan tuoksuun ja siihen miltä vesipisarat tuntuvat iholla, kahvia juodessa kahvin makuun, en kännykkään.

Kahviin liittyy myös hänen suosimansa piristyskeino, niin sanotut voimanokoset.

 – Juon ensin kupillisen kahvia ja menen sen jälkeen nukkumaan 15—30 minuutiksi. Olo on herätessä ihmeen virkistynyt.

Lue lisää Ari Huuselan terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 7/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla