Minna ja Risto Jyrkkä opettelivat ymmärtämään toistensa tarpeita. Minna tarvitsee henkistä yhteyttä saadakseen fyysisen nautinnon, Risto taas fyysistä kanssakäymistä saadakseen henkisen yhteyden. Eron oivaltaminen vei aikaa.

Risto Jyrkkä kertoo, ettei hän nuorena miehenä ymmärtänyt, että seksuaalisuus on paljon laajempi asia kuin vain seksi.

-Se on yhteyttä puolisoon ja kumppanuutta – ja sitä seksiäkin, hän sanoo.

-Minulle on tärkeää eräänlainen arkihellyys, toisen kosketus, hipaisu ohimennen. Koskettaminen kertoo, että toinen on tärkeä. Arjessa puidaan asioita ja myös kuunteleminen on tärkeää, mutta koskettaminen tekee mahdolliseksi intiimimmänkin kosketuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Puolisolla, Minnalla, on tapana ajatella asioita ääneen ja hän kaipaa varmuutta siitä, että Risto todella kuuntelee. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

-Silloin tuntuu, että mies on henkisesti läsnä, ja minulla on siinä turvallista olla. Ilman arkista yhteistä aikaa tuntuu vaikeammalta hypätä seksuaalisuuden puolelle.

-On olemassa sanonta, että nainen on kuin savusauna, jota pitää lämmittää koko päivän. Illalla päästään ehkä löylyyn. Mielikuva on mielestäni totta, Minna sanoo

Risto lisää: -Onhan sähkösaunakin hyvä olla olemassa! Ihmiset ovat erilaisia, ja sen asian oppiminen on vienyt aikaa.

-Minna tarvitsee henkistä yhteyttä saadakseen fyysisen nautinnon, minä taas tarvitsen fyysistä kanssakäymistä saadakseni henkisen yhteyden. Tämän eron oivaltaminen ja hyväksyminen oli meille suuri löytö ja on helpottanut paljon yhteiselämää, Risto tähdentää.

 

Lue lisää Minnan ja Riston ajatuksia seksuaalisuudesta teema-artikkelista Seksi takaisin arkeen, Hyvä terveys 8 / 2016.

Vierailija

Mulla ja eksälläni oli nimenomaan tämä ongelma, että mä tarvitsen seksiä kokeakseni läheisyyttä ja ollakseni onnellinen, ja hän taas tarvitsee henkistä läheisyyttä halutakseen seksiä. Eli olen onnellinen että tästä kirjoitetaan, mutta kovasti toivoisin että puhuttaisiin vai yksilöiden eroista eikä sukupuolten. Meillä kun ainakin homma oli niin päin että mies oli se savusauna ja minä olen ainavalmis.

  • ylös 48
  • alas 31
Sisältö jatkuu mainoksen alla