Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kuinka yhteinen loma kannattaa viettää, ettei elokuussa jätettäisi erohakemusta? Tässä muutama kokeilemisen arvoinen neuvo.

ODOTETTU VAPAA alkoi, mutta usko rentouttaviin päiviin puolison kanssa on koetuksella.Taasko riidellään kyläilyistä, veneilyistä ja kaikesta muustakin mahdollisesta? Lomatoiveet kun eivät kohtaa. Miten paineet laukaisi onnellisesti?

  1. MALTA Mieti, onko suhteenne joutunut talven aikana koetukselle ja niin sanottu tunneyhteys rakoillut. Miksi toinen on ehkä kireä, toinen vetäytynyt, ja molempien reppuun on kertynyt pettymyksiä. Ne kumpuavat  toteutumattomista toiveista ja saattavat lomalla aktivoitua riidaksi. Juttele puolison kanssa molempien tarpeista ja kerro, että onneksi on mahdollisuus toipua raskaasta vuodesta.
  2. TUNNUSTELE yhteyttänne. Jos se hohkaa viileyttä, etsi luontevia keinoja korjata yhteyttä. Mitä voisit tehdä, että toinen tulisi lähemmäs, ja teillä olisi mukavaa. Voisitko osallistua johonkin puuhaan, jota puolisosi rakastaa tai antaa hänelle vaikka hartiahierontaa. Pienet liikkeet kertovat välittämisestä ja arvostamisesta.
  3. LUOTA Jos yhteys pätkii, voi tuntua, ettei tontin toisella puolella touhuavaan puolisoon oikein voi luottaa. Kun yhteys on kunnossa, molemmat iloitsevat mahdollisuudesta olla sekä yhdessä että itsekseen. Hyvä tunneyhteys takaa itsenäisyyden. Nautitte enemmän sekä yhteisistä että omista lomapuuhistanne.

Vinkit antoi psykologi Anna Salmi Väestöliitosta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annelii

Jos kummallakin 4 viikkoa lomaa, ottakaa päällekkäin vain viikko tai korkeintaan kaksi. Vaikka hyvässä parisuhteessa olenkin, en halua puolison kanssa viettää 4 viikkoa 24/7. Mukava oleilla myös yksin tai lasten kera.

  • ylös 8
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla