"Ihmiset pitävät Coto de Cazassa hyvää huolta itsestään. Se inspiroi omaakin elämää", Sirpa sanoo.
"Ihmiset pitävät Coto de Cazassa hyvää huolta itsestään. Se inspiroi omaakin elämää", Sirpa sanoo.

Sirpa Selänne on asunut 21 vuotta Kaliforniassa kotiäitinä ja kiekkoilijan puolisona. Aikaa on yhä enemmän itselle, mikä vaatii totutteluakin.

Liikunta ja lasten harrastukset ovat rytmittäneet Sirpa Selänteen arkea viimeiset parikymmentä vuotta. Nyt vanhimmat lapset ovat jo nuoria aikuisia, Eemil 21-, Eetu 19- ja Leevi 17-vuotias. Kuopus Veera on 9. Äiti ei tarvita ihan niin paljon enää.

– Vaatii totuttelua, että lapset kasvavat ja menevät omissa menoissaan. Minun ei tarvitse siivota muiden sotkuja ja järjestellä alinomaa kotona. Tunnen vähän luopumisen tuskaakin, ettei perhe ole niin paljon enää yhdessä.

Arkea muutti sekin, kun puoliso Teemu lopetti jääkiekkoilijan ammattilaisuransa vuonna 2014. Nyt Sirpa ja Teemu vievät joka aamu Veeran yhdessä kouluun ja jatkavat siitä omiin harrastuksiinsa. Teemu golfaa ja pelaa tennistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–  Onneksi on Veera. Olisin aika yksin, jos häntä ei olisi. Teemulla on paljon omia menojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pää lepää hotjoogassa

Selänteiden kotialueella Coto de Cazassa monet viettävät aktiivista ja liikunnallista elämää. Sirpa pelaa tennistä nelinpelijoukkueessa ja käy hotjoogassa kolme kertaa viikossa. Ne ovat tärkeää omaa aikaa, jolloin ei tarvitse huolehtia muiden asioista. Hotjoogaan hän on suorastaan hurahtanut.

–  Minä voin olla kerrankin kotona se, joka sanon, että sori, en ole tänään käytettävissä, koska minulla on tennismatsi. En voi joukkueesta olla poiskaan.

Elämä on Kaliforniassa ulkonäkökeskeistä ja on tärkeää näyttää hyvältä. Monet jäävät koukkuun ihonhoidossa täyteaineisiin ja botoxiin.

– Ystävien kesken keskustelu pyörii usein ruoan ja kaloreiden ympärillä. Se on joskus aika rasittavaakin, Sirpa puuskahtaa.

Sirpa täyttää pian 48 vuotta. Ikä on tuonut tervettä itsevarmuutta.

– En jaksa enää miettiä, mitä muut minusta ajattelevat.

Shhh, äiti lukee kirjaa

Suurta mielihyvää tuo uppoutuminen hyvään kirjaan. Yleensä kädessä on kotimainen dekkari. Nautinto on maksimoitu, jos samalla voi napsia paloja Fazerin Sinisestä.

Kun tarina vie mennessään, äitiin on vaikea saada kontaktia.

– Se haittaa jo perhe-elämääkin. Olen ihan muissa maailmoissa. Siksi pyrin säännöstelemään lukuhetkiä ja luen lähinnä lomilla.

Joskus Sirpa miettii, millaista perheen arki olisi Suomessa. Hän uskoisi sopeutuvansa hyvin.

– En tosin tajua, miten työssäkäyvät äidit ehtivät täällä harrastaa liikuntaa. Kun iltaisin on pimeää, kylmää ja sateista, pitäisi silti jaksaa lähteä urheilemaan. Se vaatii paljon itsekuria.

Katso Myös video: Sirpa Selänne, oletko supernainen?

 

Lue lisää Sirpan hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 8/2017. Tilaajana voit lukea lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi

jury

Suomessa naiset kouluttautuvat pitkälle, käyvät töissä, hoitavat kodin ja lapset ja vielä harrastavat ja tapaavat ystäviään. Ihan tavallista.  Kodin- ja lastenhoitoon osallistuu myös mies, jos ei osallistu, hänet laitetaan ulkoruokintaan.  Ylimääräistä lasta perheeseen ei kaivata.  Täyttä elämää.

On surullista, jos naisen elämä Amerikassa on pelkästään omaan ulkonäköön keskittymistä ja perheen piikana olemista. 

Sirpa voisi tehdä sielunsa hyvinvoinniksi työtä muiden auttamiseksi, saisi tylsään elämäänsä sisältöä.  Köyhiä kun Amerikassa riittää, eikä sosiaaliturvaa ole.  Amerikasta ja presidentistään on tullut naurun aihe.  Jos tulette Suomeen, voisitte osallistua vaikka demokratian (vieras asia Amerikassa) edistämiseen, ts. politiikkaan.  Hyvien asioiden edistämiseen ja huonojen torjumiseen.  Voisi ajatella muutakin kuin sitä, miltä peilissä näyttää.  Se ei täällä ole kovin tärkeä asia.

  • ylös 28
  • alas 23
Kirtsu

Sanoiko Sirpa että hän miettii omaa kuontaloaan? Ei. Sanoi, että ystävät laskevat kaloreitaan.

Mitä pahaa siinä on, että hänellä on aikaa tehdä omiaan ja kuitenkin hoitaa kotinsa?

Mielestäni, on aivan typerää juosta joka hemmetin harrastuksissa ja lukea useita tutkintoja sekä samalla leikkiä niin kotiäitiä niin kotiäitiä. Siinä on kotiäitiys kaukana kun pitää juosta vanhempana joka paikassa. Kun teette lapsia niin olkaa niiden kanssa. Jos ette osaa olla taikka voi olla niiden kanssa, niin turhaa ruikutatte siitä kun Sirpa on päättänyt ja kyennyt olla toisin. Olisihan Sirpakin voinut opiskella ja juosta vaikka missä kun sitä rahaakin on ollut. Hänellä olisi ollut siihenkin mahdollisuus. Mutta hän valitsi toisin, ja minä ainakin arvostan hänen valintojaan.

Ymmärrän perheitä joissa on pakko tehdä paria duunia, jotta ruokaa saa, mutta se on täysin eri asia. Sen sijaan jos tulee toimeen yhdellä työllä, niin olkaa lastenne kanssa silloin kun se on mahdollista. He ovat pieniä vain hetken...

  • ylös 25
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla