Jos työpaikalla vellovat tunteet imaisevat liiaksi mukaansa, kannattaa ottaa hieman etäisyyttä ja muistuttaa itseään siitä, mitä töissä oikeastaan ollaan tekemässä.

Miten ikimaailmassa joku selviää hengissä korkeassa virassa, jossa tarvitsee puhua viisaita maailman mahtavimmille johtajille, matkustaa jatkuvasti maasta toiseen ja samalla katsella itseään lööpeistä?

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on sanonut pyrkivänsä muistuttamaan, että presidentti Tarja Halonen on eri kuin ihminen Tarja Halonen. Työ on määritelty tehtävä ja rooli, joka jatkuu jonkun toisen hoteissa sitten, kun hän astuu siitä sivuun. Persoonana hän elää tässä roolissa mukana sen verran kuin voi, mutta sovittamista riittää.

Samaa viisautta voi työssään soveltaa kuka tahansa. Organisaatiopsykologi Pekka Järvinen kehotta sekä työntekijöitä että esimiehiä pitämään mielessä, että työpaikalla ollaan toteuttamassa jotakin tiettyä tehtävää, ei pitämässä hauskaa.

– Virkistystilaisuudet ovat tärkeitä, mutta se työnilo, jolla arjen jaksaa, syntyy onnistumisen tunteista omassa tehtävässä.

Saattaa aluksi kuulostaa tylyltä, mutta oikeastaan ajatus on helpottava. Ihmisiä ohjataan etsimään ihannetyötä, jossa olisi aina kivaa ja työkaverit mahtavia tyyppejä. Mutta onko sellaista edes olemassa?

Järvinen muistuttaa, että jo suomalaisessa kansanviisaudessa sanotaan, että jos työ herkkua olisi, niin herrathan sitä tekisi. Vaikka työ on siirtynyt pelloilta toimistoihin, siihen kuuluu edelleen myös ikäviä rutiineja.

Työstä siis saa ja pitääkin väsyä. Itsensä uuvuttaminen ei kuitenkaan ole työn tarkoitus. Jokainen ansaitsee myös onnistumisen kokemuksia. Jos tuntuu, että et enää tiedä, mistä työntekijä alkaa ja ihminen loppuu, voit selvitellä suhdettasi työhön seuraavalla yhdeksällä ajatuksella.

9 TAPAA EROTTAA JÄRKI JA TUNTEET

1. Selvitä itsellesi, mitä olet töissä tekemässä

Jokaisella työpaikalla on perustehtävä, vaikka se saattaisi joskus hämärtyä. Selvitä siis itsellesi, mitä varten kyseinen työpaikka on olemassa. Mitä siellä pitäisi saada aikaan: tyytyväinen asiakas, valtameriristeilijä vai tutkimustulos. Myös työpaikan jokaisella ryhmällä ja projektilla on oma tehtävänsä. Minkä kokonaisuuden osa olet? Mikä on sinun merkityksesi sen onnistumisessa? Työntekijällä on oikeus ymmärtää, mihin työllä pyritään ja mikä on hänen panoksensa siinä. Jos et tiedä tehtäviäsi ja niiden merkitystä, esimiehesi pitäisi osata kertoa ne sinulle.

2. Keskity olennaiseen

Kun tiedät tehtäväsi, voi keskittyä hyvällä omallatunnolla sen toteuttamiseen. Sinun ei tarvitse tehdä muiden ihmisten töitä ja halutessasi voit jättää ihmissuhdesotkut vähemmälle huomiolle. Usein saattaa riittää, että muistutat itseäsi perustehtävästäsi, kun pikkuasiat alkavat viedä aikaasi.

3. Pysähdy huomaamaan onnistumiset

Kun tiedät tehtäväsi, voit myös helpommin arvioida onnistumistasi siinä. Kun olet saanut tehtäväsi suoritetuksi tai eteenpäin, onnittele itseäsi ja levähdä. Pyydä itsellesi palautetta tehtävässä onnistumisen perusteella ja anna sitä samoin perustein muille.

4. Perustele ajatuksesi

Omissa tehtävistä selvillä oleminen auttaa myös silloin, kun joutuu pyytämään pomolta tai työkaverilta jotakin. Kun perustelet esimerkiksi uuden työtuolin tarvetta työn sujumisen kannalta etkä omista mieltymyksistäsi käsin, pyyntösi menee helpommin läpi. Myös omat näkemykset työn kehittämisestä tulevat helpommin kuulluksi, kun niistä kertoo siten, että kaikki ymmärtävät, mikä merkitys niillä on kokonaisuuden onnistumisessa.

5. Anna itsesi olla pitämättä kaikista

Työpaikalla joutuu tekemisiin monenlaisten ihmisten kanssa. Erilaiset persoonallisuudet, tavoitteet ja työtavat aiheuttavat sen, että toisten kanssa työ sujuu helposti ja toisten kanssa kaikki tuntuu vaikealta. Voit kuitenkin armahtaa itsesi, vaikka joskus toivottaisit jonkun ajatuksissasi hiiteen – kunhan et sano sitä ääneen. Pääasia on, että tulette sen verran toimeen, että työt hoituvat eteenpäin.

6. Luovu turhasta miellyttämisestä

Jos joudut työssäsi tekemään paljon päätöksiä, sinun kannattaa muistaa, että suuressa joukossa on aina niitä, jotka eivät ole päätökseen tyytyväisiä. Taivuit siis miten päin tahansa, et voi miellyttää kaikkia. Kun olet tehnyt parhaasi tehtäväsi kannalta ja perustellut mielipiteesi, et voi tehdä enempää.

7. Pura paineita, mutta älä jämähdä niihin

Monella työpaikalla työnteko unohtuu ihmissuhdesotkujen jalkoihin. Pienistä erimielisyyksistä alkaneet ongelmat ovat kärjistyneet ja ne on henkilöity työyhteisön syntipukkeihin. Parhaiten porukan henki toimii, kun päivän mittaan voidaan muutamaan kertaan rentoutua, unohtaa työ hetkeksi ja purkaa turhautumistakin – ja keskittyä sitten taas työntekoon. Jos päivän sisältö muodostuu juoruilusta ja suhteiden vatvomisesta, yhteisö on yleensä kriisissä ja voi huonosti. Ahdistusta lisää se, että kun työt jäävät tekemättä, aitoa tunnetta onnistumisesta ei synny.

8. Luo itsellesi työrooli

Työpaikalla ollaan hoitamassa työtehtäviä, ei ilmaisemassa itseä. Pidemmän päälle sinua auttaa, jos löydät sopuratkaisun siihen, milloin katsot asioita viileämmin työtehtäviesi kannalta ja milloin on tilaa ja aikaa oman persoonan ja tunteiden esiintuomiselle. Huutaminen ja toisten syyttely ei ole perusteltavissa sillä, että ”mä nyt vain olen niin impulsiivinen”. Työroolista saa myös suojaa minuudelle kiperissä tilanteissa.

9. Huolehdi levosta

Kun ajattelee työtä tehtävien kokonaisuutena, on helpompi antaa itsensä myös levätä. Järkevästi ajatellen oivallat, että jos et nuku tarpeeksi ja suo itsellesi mukavia harrastuksia tai muuta lepoa, saatat vähitellen uupua niin, että palautuminen ei enää onnistu. Silloin myös työtehtävät kärsivät. Väsymisen merkit omassa kehossa kannattaa ottaa heti tosissaan.

Kuva iStockphoto
Kuva iStockphoto

Asennesiivous tekee elämästä kukoistavampaa, neuvoo valmentaja ja improvisaattori Tuomas Mikkonen.

1. Leiki ja innostu

Tee tänään ainakin vartin ajan sitä, mikä innostaa ja missä olet parhaimmillasi. Ihanteellisia olosuhteita ei ehkä tule koskaan: puuttuu sopiva hetki tai rahaa, tai joku ilmestyy muistuttamaan aiemmista epäonnistumisista. Ole kuin historiaa tai ankeuttajia ei olisi. Jos pystyt kaikesta huolimatta nauttimaan puuhasta, sinulla menee hyvin. Anna kukoistuksen tuntua huomennakin.

2. Helli ja auta

Vältä kohtaamisia, jotka tekevät sinut huolista sairaaksi, jopa voimattomaksi. Kun maailman epäreiluus ja sosiaalisen median ahdistuneisuus vyöryvät päälle, vetäydy tynnyriin. Keskity sitten hellimään ja huolehtimaan heikommista. Voisitko auttaa jotakuta lastenhoidossa tai lähiseudun vanhuksia? Hyvän tekeminen lisää kukoistamista. Pessimismi sen sijaan passivoi.

3. Toimi ja rauhoitu

Sopiva määrä intohimoa innostaa kohti tavoitetta, mutta pakkotahtisuus stressaa. Luovu ajatuksesta, että olet korvaamaton. Myös liian leppoisa elämä ahdistaa, jos tuntuu, ettei omalla työllä tai olemassaololla ole merkitystä. Näiden välitilassa voi tavoittaa kukoistuksen, tunteen rauhasta, voimasta ja onnesta. Tärkeää on tasapaino tekemisen ja tekemättömyyden välillä.

Tuomas Mikkosen ajatuksista enemmän hänen kirjassaan 100 tapaa uudistua ja kukoistaa, Docendo 2018.

 

Kuva iStockphoto
Kuva iStockphoto

Kun puoliso sairastuu tai vammautuu, kyseessä on iso kriisi. Arki muuttuu, sairastunut oireilee ja talous temppuilee. Kaikki pyörii sairauden ympärillä.

Miten ihmeessä terve puoliso jaksaa?

Se on kysymys, jota juuri kukaan ei muista kysyä. Olettamus on, että hän jaksaa, mutta kuinka kauan?

– Alkuun terve puoliso jaksaakin tsempata. Mutta jos tilanne jatkuu pitkään tai uusiutuu,  voimat vähenevät. Moni pari jää liian yksin, toteaa Liisa Välilä, Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtaja ja psykoterapeutti.

Liisa Välilä tietää, mistä puhuu, sillä hän on pitkään taistellut puolisonsa Juhan erilaisten sairauksien keskellä.

– Kunpa joku kysyisi, miten terve puoliso jaksaa, Liisa Välilä summaa sekä omaa että kanssasiskojen kokemusta.

– Aina kysytään sairaan vointia, mutta terveen voimia harvoin tiedustellaan.

– Suomessa sairaus kyllä hoidetaan, mutta henkinen puoli jää valitettavasti usein huoltamatta, Välilä toteaa.

Tämän vuoksi Parisuhdekeskus Kataja on käynnistänyt laajan yhteistyön eri potilasjärjestöjen kanssa. Heillä on meneillään hanke Kun puoliso sairastuu, jossa koulutetaan ja kannustetaan terveydenhuollon ammattilaisia huomaamaan parisuhde ja perhe.

– Teetimme aiheesta myös kyselyn. Tuloksen voi  summata juuri tuohon toiveeseen: ”Kunpa joku kysyisi, miten siellä kotona menee!” Välilä jatkaa.

Miten suhteessa on puhuttu?

Liisa Välilä ymmärtää hyvin, että akuutin sairauden tullen voimat menevät arjesta selviämiseen. Silti puhuminen ja omien tunteiden tunnistaminen olisi paras lääke yhteyden säilyttämiseen.

– Sairastumistilanteessa korostuu, millainen on ollut pariskunnan puhumisen kulttuuri. Kaikille puhuminen ei ole yhtä luontevaa. Jos puhuminen on vaikeaa, asiantuntijan avusta olisi hyötyä.

– Lääkäreidenkin olisi hyvä kysyä, mikä on henkinen vointi ja mikä kannattelee.

Eri sairaudet tuovat erilaiset tunteet pintaan. Monissa tilanteissa sairastuneen toimintakyky saattaa muuttua, seksuaalisuus vähentyä ja mieliala vaihtelee. Voimat menevät sairauden kanssa kamppailuun.

– Täysin ymmärrettävää on, ettei sairastunut ihminen näe itseään realistisesti. Harva hoksaa olevansa hankala tai kiukkuinen kumppani, josta on vaivaa. Tästäkin olisi hyvä avoimesti puhua, Välilä sanoo.

Terve parisuhde perustuu vastavuoroisuuteen. Oleellista on edelleen muistaa kysyä, mikä antaa toisella kokemuksen rakastetuksi tulemisesta.

– Sitoutuminen ja rakkaus kantavat toivottavasti  vaikeassakin tilanteessa. Kannattaakin miettiä, mitä vielä voimme tehdä yhdessä  näillä mahdollisuuksi Ja kannattaa myös  etsiä ammattiapua suhteen tueksi.

Hyödyksi olisi myös sen keskusteleminen, onko pariskunta naimisissa sairauden kanssa vai toistensa kanssa. Eletäänkö elämää vain sairauden ehdoilla? Vaatiiko sairas osapuoli, että toinenkin luopuu elämästään?

– Paljon riippuu siitä, millaista perinnettä itse kantaa. Ääriesimerkki ovat huolenkantajat, ehkä useimmiten naiset, jotka kokevat, että sairastuneelle on omistauduttava ja luovuttava kaikesta muusta.

Muista hoitaa myös itseäsi

Joskus käy myös niin, että sairastunut osapuoli tulee hyvin mustasukkaiseksi. Kun hän ei pääse minnekään, toinenkaan ei saa nauttia elämästä.

– Tai saattaahan sairastunut ihminen joskus vaipua itsesääliin ja kokea olevansa uhri, jonka elämä on ohi.

Liisa Väliä muistuttaa, että harva on alun perin mennyt naimisiin sairauden kanssa. Koska kyseessä on uusi tilanne, myös pelisäännöt on syytä päivittää.

Jos terve osapuoli luopuu oman itsensä hoitamisesta, vaarana on uupuminen. Tuolloin ollaan tilanteessa, että raikasta happea ja uutta virtaa suhteeseen ei tule mistään.

– Terveen puolison kannattaa miettiä, miten hän tankkaa itseään. Liian usein käy niin, että pariskunta sinnittelee äärirajoille asti. Avuntarve uskalletaan tuoda esiin vasta romahtamispisteessä.

Siksi hyvässä vaiheessa ja terveenä ollessa kannattaisi keskustella tulevista haasteista: Jos jompikumpi sairastuu, mitä toiselta toivotaan?  Saako puoliso viedä intervallishoitoon, vaikka hän vastustelisi? Mitä toiselta toivoo sairauden tullen. Hoitotahtokin selkeyttää tilannetta.

Asiantuntijana toiminnanjohtaja, psykoterapeutti Liisa Välilä Parisuhdekeskus Kataja ry:stä. Lisätietoa hankkeesta Kun puoliso sairastuu.

Lue lisää Hyvä terveys 5/18, jossa on muotoilija Päivi Rintaniemen ja insinööri Markku Rintaniemen tarina, kun Markku sairastui vaikeahoitoiseen glaukoomaan. Tilaajana voit lukea koko lehden maksutta digilehdet.fi-palvelusta.