Pitääkö hapankaalin "superterveellisyys" vieläkin paikkaansa? Entä kun vertaillaan sitä näihin niin sanottuihin terveysvaikutteisiin jogurtteihin: kumpaa kannattaisi nauttia?

Hapankaalissa on maitohappobakteereja. Niiden hyödyntämiseen hapankaalin valmistus perustuukin. Hapankaali on hyvin kevyttä syötävää. Valitettavasti näin ei useinkaan ole näissä kysyjän esille tuomissa terveysvaikutteisissa jogurteissa. Suurimmassa osassa niistä on rasvaa ja sokeria jopa enemmän kuin tavallisessa maustetussa ja normaalirasvaisessa jogurtissa. Probioottisesti vaikuttavat maitohappobakteerit eivät alan tutkijoilta saamani tiedon mukaan itsessään maistu oikeastaan miltään, joten niiden vuoksi probioottisesti vaikuttavia maitohappobakteereja sisältävä jogurtti voisi olla suositeltavaa vähärasvaista ja vähäsokerista. Jostakin syystä tällaisia ei kuitenkaan markkinoilla juurikaan ole.

 

Ursula Schwab

ravitsemusterapian apulaisprofessori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Onko hapankaali terveellistä?

Monet elintarvikkeet sisältävät asetaldehydiä pitoisuuksina, jotka ylittävät turvarajan 10–100 -kertaisesti Asetaldehydi syntyy tuotteeseen esimerkiksi valmistamisen yhteydessä (esim. käymisprosessi) tai sitä saatetaan tuotteeseen lisätä sen maun ja tuoksun parantamiseksi. Eniten asetaldehydiä kertyy ruoansulatuskanavana tuotteesta, joka sisältää sekä alkoholia (< 2,8 %) ja asetaldehydiä. Toistaiseksi elintarvikkeiden asetaldehydipitoisuutta ei tarvitse ilmoittaa. Voit sitä kuitenkin...
Lue kommentti

Onko hapankaali terveellistä?

Valitettavasti hapankaali taitaa sisältää asetaldehydiä vaikka en ole kuullu että olisi tutkittu joten määristä ei voi sanoa mitään. Jos syö hapankaalia kannattaa ehkä napata Acetiumi,. Acetiumia poistaa suurimman osan asetaldehydistä ja ehkäisee esim krapulaa ja uusimpien tietojen mukaan jopa migreeniä. Onko kellään kokemuksia Acetiumista ja erityisesti migreenin ehkäisynä?
Lue kommentti