Pitääkö hapankaalin "superterveellisyys" vieläkin paikkaansa? Entä kun vertaillaan sitä näihin niin sanottuihin terveysvaikutteisiin jogurtteihin: kumpaa kannattaisi nauttia?

Hapankaalissa on maitohappobakteereja. Niiden hyödyntämiseen hapankaalin valmistus perustuukin. Hapankaali on hyvin kevyttä syötävää. Valitettavasti näin ei useinkaan ole näissä kysyjän esille tuomissa terveysvaikutteisissa jogurteissa. Suurimmassa osassa niistä on rasvaa ja sokeria jopa enemmän kuin tavallisessa maustetussa ja normaalirasvaisessa jogurtissa. Probioottisesti vaikuttavat maitohappobakteerit eivät alan tutkijoilta saamani tiedon mukaan itsessään maistu oikeastaan miltään, joten niiden vuoksi probioottisesti vaikuttavia maitohappobakteereja sisältävä jogurtti voisi olla suositeltavaa vähärasvaista ja vähäsokerista. Jostakin syystä tällaisia ei kuitenkaan markkinoilla juurikaan ole.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ursula Schwab

ravitsemusterapian apulaisprofessori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Monet elintarvikkeet sisältävät asetaldehydiä pitoisuuksina, jotka ylittävät turvarajan 10–100 -kertaisesti 
Asetaldehydi syntyy tuotteeseen esimerkiksi valmistamisen yhteydessä (esim. käymisprosessi) tai sitä saatetaan tuotteeseen lisätä sen maun ja tuoksun parantamiseksi. Eniten asetaldehydiä kertyy ruoansulatuskanavana tuotteesta, joka sisältää sekä alkoholia (< 2,8 %) ja asetaldehydiä. Toistaiseksi elintarvikkeiden asetaldehydipitoisuutta ei tarvitse ilmoittaa. Voit sitä kuitenkin tiedustella.
Asetaldehydiä sisältäviä elintarvikkeita (määrät vaihtelevat): jogurtit, hedelmämehut, hedelmäsoseet (jopa vauvoille tarkoitetut), säilötyt vihannekset, soijakastikkeet, etikkatuotteet.

 

 

 

kuuluuko hapankaali näihin tuotteisiin?

 

 

  • ylös 24
  • alas 24

Valitettavasti hapankaali taitaa sisältää asetaldehydiä vaikka en ole kuullu että olisi tutkittu joten määristä ei voi sanoa mitään.  Jos syö hapankaalia kannattaa ehkä napata Acetiumi,. Acetiumia poistaa suurimman osan asetaldehydistä ja ehkäisee esim krapulaa ja uusimpien tietojen mukaan jopa migreeniä. Onko kellään kokemuksia Acetiumista ja erityisesti migreenin ehkäisynä?

  • ylös 21
  • alas 46
Sisältö jatkuu mainoksen alla