Ei ole se ja sama, mihin kellonaikaan vitamiinipillerisi syöt.

Hups, kello on jo iltakahdeksan, aika ottaa päivän D-vitamiinitabletti! Eilen muistin pillerin vasta kymmeneltä.

Jos vitamiinien napsimisrytmi on päässyt näin iltapainotteiseksi, sitä kannattaa muuttaa. Ei näet ole se ja sama, mihin kellonaikaan vitamiinipillerisi syöt.

Vitamiinista saa parhaat hyödyt, kun sen ottaa aamulla tai aamupäivällä. Erityisen tärkeää oikea vuorokaudenaika on rasvaliukoisille D-, A-, K- ja E-ryhmän vitamiineille, jotka varastoituvat muun muassa rasvakudokseen, maksaan, lihaksistoon ja aivoihin.

Kun rasvaliukoisen vitamiinin ottaa ennen puolta­päivää, se pääsee saman tien elimistön käyttöön. Illalla otettu vitamiini sitä vastoin varastoituu elimistöön, jolloin sen teho jää pienemmäksi.

Vitamiinit kannattaa aina ottaa aterian yhteydessä, sillä ruokaillessa mahahappojen määrä lisääntyy ja vitamiinit pääsevät imeytymään ohutsuolessa paremmin.

Lähde: biokemisti Timo Lehto /Nordic Premium Group

Lue lisää Vitamiinit - mistä ja miten paljon?

Kliinisen farmakologian erikoislääkäri Annikka Kalliokoski vastaa lukijoidemme lääkkeitä ja luontaistuotteita koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Ota vitamiinit aamulla

Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels Our Price: $12.99 = 9,75€ D3-vitamiinia on Suomessa eri vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita,...
Lue kommentti