Ei ole se ja sama, mihin kellonaikaan vitamiinipillerisi syöt.

Hups, kello on jo iltakahdeksan, aika ottaa päivän D-vitamiinitabletti! Eilen muistin pillerin vasta kymmeneltä.

Jos vitamiinien napsimisrytmi on päässyt näin iltapainotteiseksi, sitä kannattaa muuttaa. Ei näet ole se ja sama, mihin kellonaikaan vitamiinipillerisi syöt.

Vitamiinista saa parhaat hyödyt, kun sen ottaa aamulla tai aamupäivällä. Erityisen tärkeää oikea vuorokaudenaika on rasvaliukoisille D-, A-, K- ja E-ryhmän vitamiineille, jotka varastoituvat muun muassa rasvakudokseen, maksaan, lihaksistoon ja aivoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun rasvaliukoisen vitamiinin ottaa ennen puolta­päivää, se pääsee saman tien elimistön käyttöön. Illalla otettu vitamiini sitä vastoin varastoituu elimistöön, jolloin sen teho jää pienemmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vitamiinit kannattaa aina ottaa aterian yhteydessä, sillä ruokaillessa mahahappojen määrä lisääntyy ja vitamiinit pääsevät imeytymään ohutsuolessa paremmin.

Lähde: biokemisti Timo Lehto /Nordic Premium Group

Lue lisää Vitamiinit - mistä ja miten paljon?

Kliinisen farmakologian erikoislääkäri Annikka Kalliokoski vastaa lukijoidemme lääkkeitä ja luontaistuotteita koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

D-vitamiini maksaa 10€ vuodessa annoksella 50-100µg/vrk (iHerb).

 

Kerrotko mistä saat vuoden annoksen kympillä?

  • ylös 18
  • alas 14

Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels

Our Price: $12.99 = 9,75€

 

D3-vitamiinia on Suomessa eri vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita, joten lienevät parhaimpia valmisteita. Öljykapseleiden imeytyvyys on todettu monissa tutkimuksissa tabletteja paremmaksi joten osta niitä ja ota aina rasvaa sisältävän ruuan kanssa, koska kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini.

Myös Suomalaisista verkkokaupoista saa edullisemmin kuin kaupasta:
http://www.ebn.fi/vitamiinit-mineraalit-c-36.html?page=2

Tässä luotettava kauppa ulkomailla:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

Softgel = öljykapseli  eli parasta, mitä rahalla saa. Öljyjä on erilaisia eli jos on allergiaa esim. kalalle tai soijalle, niin valitse esim. auringonkukkaöljyssä oleva valmiste.

1000IU = 25µg

2000IU = 50µg

4000IU = 100µg

5000IU = 125µg

iHerbin tilausohjeet (visa tarvitaan):
http://quublog.blogspot.fi/2013/02/iherb-info-perusinfoa-ohjeita-vinkkeja.html

 

 

  • ylös 17
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla