
Sosemaiseen keittoon käyvät kaikki juurekset, mutta punajuuri värjää sen upeasti.
NELJÄLLE
Yksi annos 70 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
2-3 punajuurta
1/3 juuriselleriä tai palsternakkaa
2 porkkanaa
1 jauhoinen peruna
50 g purjoa (1/3 purjoa)
1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
2 laakerinlehteä
mustapippuria
tuoretta yrttiä, esimerkiksi salviaa tai timjamia
1. Kuori ja raasta kaikki juurekset. Pese ja silppua purjo.
2. Kuullota kasvisraaste ja purjo vähässä rasvassa kattilan pohjalla, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.
3. Lisää vesi ja kasvisfondi, ja anna seoksen kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia.
4. Sekoita keitto sauvasekoittimella sosemaiseksi. Voit jättää keiton myös raastemaiseksi.
Nauti tuoreen ruisleivän kera.
VINKKI
• Voit tarjota keiton lisänä maustamatonta luonnonjogurttia, johon on lisätty 1-2 murskattua valkosipulinkynttä.
• Koristele keitto tuoreella yrttisilpulla.
• Voit tehdä keiton myös kuivatuista tai pakastejuuressuikaleista.
OIVALLUS
• Punajuuren naatteja voi käyttää samaan tapaan kuin pinaattia. Punaruoteiset lehdet antavat myös salaatteihin väriä ja vaihtelua.