Joskus toimii harhautus, joskus halaus, kertoivat Vauvan kyselyyn vastanneet lukijat. 

Kun vain isi kelpaa

Esikoisemme suosii isäänsä pahimmillaan ihan kaikessa. Vain isi kelpaa syöttämään, pukemaan, pesemään hampaat, nukuttamaan. Joskus se turhauttaa ja ärsyttääkin. Mutta tuntuu myös helpottavalta, että lapsi on isänsä kanssa niin läheinen. Tämän hetkisessä elämäntilanteessa se toimii, koska meillä on myös vauva, joka on puolestaan enemmän äidissä kiinni.

Joskus saattaa äiti kelvata esikoisellekin, jos jaksaa pysyä kärsivällisenä eikä tee isoa numeroa tilanteesta.
Anna

Suosikkivanhemman raskas rooli

Vuoden ikäinen lapsemme suosii äitiä. Iltaisin kylvettämään kelpaan vain minä, muuten alkaa hirveä parku ja huuto, eikä sitä jaksaisi kuunnella työpäivän päätteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suosikkivanhemman rooli tuntuu raskaalta. En pysty tekemään viikonloppuna itselleni aamupalaa, kun lapsi parkuu jaloissa eikä isin syli kelpaa. Lapsi vain syliin ja yhdellä kädellä yritän tehdä kesken jääneen homman loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus isimies ottaa syliin ja harhauttaa lastenohjelmilla tai leluilla.
Nina

Lapsen toiveiden mukaan, ainakin joskus

Molemmat ovat hoitaneet lapsia yhtä paljon, eikä meillä ole ns. päävastuuvanhempaa. Joskus lapsi haluaa kumisaappaan sijaan lenkkarit, joskus murot ovat vääriä. Samaan kategoriaan menee myös toisen vanhemman perään huutelu.

Jos lapsella on selkeä toive, vaikkapa, että äiti tulee pelaamaan palloa, niin toki mennään sillä jos mahdollista. Jos taas äiti auttaa kenkiä jalkaan ja lapsi alkaa huudella isiä hoitamaan hommaa, niin aika turha siinä on lähteä pomppimaan, vaan hoidetaan tilanne muuten.

Joskus riittää halaus, joskus harhautus.
Ohis

Vaiheita vain

Tulee vaiheita, jolloin isi on kaikkein paras ja äiti ei kelpaa mihinkään - ja toisin päin. Kun lapsi suosii minua, tulee tärkeä ja rakastettu olo. Joskus olisi taas kiva saada hengähdystauko ja käydä vaikka vessassa rauhassa.

Kun lapsi suosii isäänsä, se joskus harmittaa ja tuntuu, että olen ihan tylsä toiseen verrattuna.
Sanni

Äitiä ei evätä

Isä ei kelpaa 3,5-vuotiaalle lapselle mihinkään. Tilanne tuntuu isästä kurjalta, koska hän haluaisi osallistua, ja tilanne on jatkunut koko tämän kolme ja puoli vuotta.

Emme kuitenkaan evää lapselta äitiä. Hän on jo pitkät arkipäivät hoidossa ja ikävöi kovasti. Saa olla äidin kainalossa lopun ajan.
Äitiyttä vain

Isi hoitaa, itkusta huolimatta

Etenkin illalla pojallemme tuntuu kelpaavan vain äiti. Mieheni miettii usein, miksi poika ei välitä hänestä yhtä paljon. Isä hoitaa lasta itkusta huolimatta ja rakentaa lämmintä suhdetta.

Meillä on kaksi rakastavaa vanhempaa siitäkin huolimatta, että lapselle toinen on joissain tilanteissa ykkönen.
Viivi

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla