Etenkin selkänoja ja jalkatuki vaikuttavat siihen, miten hyvässä asennossa lapsi pystyy istumaan syöttötuolissa.
Etenkin selkänoja ja jalkatuki vaikuttavat siihen, miten hyvässä asennossa lapsi pystyy istumaan syöttötuolissa.

Vertaile tuolien ergonomiaa, jämäkkyyttä, käyttöikää ja muunneltavuutta. Lisävarustevalikoima vaihtelee merkkien välillä huimasti.

1. Huomioi ergonomia

Mitä enemmän säätömahdollisuuksia tuolissa on, sen todennäköisemmin ergonomia on kohdallaan.

Ihanteellisinta on, että etenkin jalkatukea voi säätää portaattomasti. Jalkatuki tukee lapsen vartaloa ja helpottaa asennon vaihtamista. Myös selkänojan muotoilu vaikuttaa siihen, millaisessa asennossa lapsi istuu.

2. Valitse vakaa malli

Hyvä syöttötuoli on jämäkkä eikä keikahda, vaikka lapsi rimpuilisi. Lähes kaikkiin taaperoihin iskee jossain vaiheessa kiipeilyvimma, jolloin turvavyöstä tai valjaista voi olla iloa. Joissain malleissa sellaiset ovat valmiina, joihinkin ne voi ostaa lisävarusteena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Taaperolle vai teini-ikään saakka?

Tarkista, millaisen painon tuoli maksimissaan kestää. Isokaan painoraja ei toki auta, jos tuoli ei ole muunneltavissa. Lapsen mukana kasvavasta tuolista on iloa jopa teini-ikään saakka. Hinta voi kirpaista, mutta käyttöikä on moninkertainen perinteisiin syöttötuoleihin verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Käytännöllisyys kannattaa

Taitettava malli on mainio valinta, jos tilaa on vähän tai tuoli pitää saada mukaan mökillekin. Sekin on kätevää, että säädöt hoituvat ilman työkalupakin esiin kaivamista. Puupintaan tahrat jämähtävät helposti, tosin hieman tuolin pintakäsittelystä riippuen. Tämäkään ei ole toki ongelma, jos spagetinpätkät jaksaa pyyhkäistä pois heti ruokailun päätyttyä.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla