Heh, huomaa kyllä, kun näitä reseptejä selaa, että mitkä ovat mun suosikkiruokia tai -makuja! Mutta voiko mikään, missä on balsamicoa, pestoa, pastaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja mennä pieleen? Kysyn vaan.

..

Mun täytyy tunnustaa, että oon vähän huono syömään kalaa. Tai siis, lohta syön kyllä aina kun sitä on tarjolla, mutta muihin kaloihin suhtaudun nihkeästi. Pari viikkoa sitten pakottauduin kokeilemaan jotain uutta, ja Stockan Herkun myyjän suosittelemana ruokakoriini päätyi puna-ahventa. 350g puna-ahventa maksoi saman verran kuin puoli kiloa kirjolohta, joten hintaeroa oli, mutta ei liikaa. Valmistin puna-ahvenen googlettamalla löytämäni ohjeen mukaan, ja voi että tuli hyvää! Kaveriksi valmistin ikisuosikkiani pesto-aurinkokuivattu tomaattipastaa, johon en kyllästy sitten millään.

Puna-ahventa balsamico-rosmariinikastikkeessa

350g tuoretta puna-ahventa

sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

oliiviöljyä

2 viipaloitua valkosipulinkynttä

muutama rosmariininoksa tai kuivattua rosmariinia

½ dl 4 balsamicoa1 rkl vettä

Kuumenna iso paistinpannu ja laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Mausta kalafilee suolalla ja pippurilla. Laita öljy ja voi pannulle. Kun voi on lakannut kiehumasta on pannu sopivan lämmin. Laita kahteen palaan leikattu kalafilee kauniimpi puoli alaspäin pannulle. Paista n. 4 minuuttia, käännä lastalla. Paista vielä pari minuuttia ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Nosta uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes kala on kypsä. Heitä pannulle valkosipulit ja rosmariini. Kuullota kunnes pannusta nousee vahva aromi. Lisää balsamico ja vesi. Sekoita ja kiehauta kokoon ja kaada kalan päälle.

Pestopastaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja

350g laadukasta pastaapestoapilkottuja aurinkokuivattuja tomaattejasuolaa, oliiviöljyä

Keita pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente, kaada vesi pois ja lisää hieman oliiviöljyä. Sekoita joukkoon pesto, aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi suolaa.

Kommentit (3)

Anonymous
4/3 | 

Hei! Sulla on sitten niin kiva blogi! Piristävää käydä täällä lukemassa kuulumisesi joka päivä :)

Nyt kun ruokapostauksen teit tuli mieleeni kysymys että mitä mieltä olet tästä karppaus/vhh -buumista. Tällaisia pasta ruokaohjeita kun yhä harvemmin missään blogissa enää näkee.

-L

Anonymous
6/3 | 

Kiitos paljon vastauksesta! Tuo kirjoitus oli kyllä tosi hyvä, eli kävin tsekkaamassa! :) tuntuu vain välillä että pitäisikö sitä itsekin kokeilla jotain dieettiä kun kaikki tuntuvat saavan "aivan mahtavan olon/fiiliksen" uuden ruokavalio myötä...mutta tuo sanomasi maalaisjärki on kyllä se mitä itsekin jään seurailemaan! :)

-L

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla