
Joko olen kertonut, että ystäväni Sina miehineen pitää ihan mahtavaa ruokablogia? Olen testannut varmaan jokaisen sapuskan vauvanruokia lukuunottamatta ja hyviä ovat olleet! Tykkään, kun blogissa on myös tosi simppeleitä ja nopeita, mutta silti tosi herkullisia reseptejä. Tässä yksi sellainen, tomaattinen kanapasta, jota kokkailin pari viikkoa takaperin. Plussaa isosta annoskoosta, leftoverit riitti evääksi!
Tomaattinen kanapasta
pastaa noin kuudelle hengelle (itse laitoin 500g tuorefettucinia)
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 tetra Pirkka yrttimaustettua tomaattimurskaa tai valmista pastakastiketta
1 prk Creme Bonjour cuisine paprika & chili
1/2 punttia tuoretta basilikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
pippuria ja suolaa myllystä
Silppua sipulit ja murskaa valkosipulit ja kuullota öljyssä. Laita pastavesi tulille. Ala kypsentää pannulla broilereita, ja sillä välin puolita kirsikkatomaatit ja pieni aurinkokuivatut tomaatit. Kaada tomaattimurska pannulle ja kuumenna. Sekoita jukkoon Creme Bonjour cuisine, kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä pasta kiehumaan suolattuun veteen. Lisää silputtu basilika kastikkeen joukkoon, valuta pasta ja kaada siihen reilu tumaus oliiviöljyä, sekoita. Kaada pasta kastikkeen joukkoon, sekoita ja nauti parmesanin ja punkkulasillisen kera. :)
Haha, jopas sattui. Nimittäin heti herätessäni mietin, että tänään tekisi mieli tomaattista kanapastaa, ja sitten avasin blogisi. Menee kokeiluun siis. :)
Hyväntuntuinen ohje, tätä voisi kokeilla. Itse teen usein esim. kanasalaattia tai -wokkia siksi, että tämäntapaisissa ohjeissa pitää sitten tehdä erillinen lisukesalaatti, ja tavallaan siis pitää nähdä kahden eri ruuan laittamisen vaiva. Ehkä ei monelle ole ongelma, mutta laiskalle kokkaajalle (=minä) on. :)
Oli muuten äkillisellä vilkaisulla ainoa suhteellisen terveellinen ruoka, mitä tuolla ruokablogissa oli esillä. ;)
Leftoverit? Siis tähteet.