Intialaiset kasvispiirakat

Mausteisia kasvispiirakoita on helppo muunnella erilaisilla täytteillä.

KAHDEKSALLE
Yksi annos 150 kcal, munaton

TAIKINA
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl vettä
¼ dl juoksevaa margariinia

TÄYTE
2 kypsää perunaa kuutioituna
1 vihreä tai punainen chili silputtuna, ilman siemeniä
½ dl tuoretta korianteria silputtuna
½ tl kurkumaa
½ tl garam masalaa
¼ tl inkivääriä
½ tl suolaa

PINNALLE
2 tl rypsiöljyä

1. Sekoita taikinan ainekset ja jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Kauli palat jauhote¬tulla alustalla pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 18 cm).
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa täyte taikinapaloille. Kostuta puolet taiki¬nanreunasta ja ummista piiraat siten, että kostuttamaton taikinanreuna tulee kostu¬tetun päälle. Painele reunat haarukalla, jotta piiraat pysyvät paistettaessa kiinni. Siisti reunat.
3. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille ja kypsennä 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
4. Sipaise kuumat piiraat päältä rypsiöljyllä ja peitä leivinliinalla tai tarjoa heti.

VINKKI

  • Voit lisätä täytteeseen paistettua broilerin jauhelihaa tai keitettyjä linssejä.
  • Perunan sijaan voit käyttää bataattia.
  • Garam masala on intialainen mausteseos, jossa on hieman vaihdellen juustokuminaa, korianteria, mustapippuria, kardemummaa, fenkolia, neilikkaa, kanelia ja cayennepippuria. Mausteseoksen puuttuessa voit käyttää piirakoihin joitakin näistä mausteista.


OIVALLUS

  • Chilien sisältämä kapsaisiini aiheuttaa polttavaa tunnetta limakalvoilla ja herkällä iholla. Niiden käsittelyn jälkeen käsiin voi hieroa ruokaöljyä, joka liuottaa rasvaliukoisen kapsaisiinin iholta pois.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla